ΕΛΛΑΔΑ

Πρώτο λουκέτο σε κατάστημα για τη μη έκδοση αποδείξεων

Πρώτο λουκέτο σε κατάστημα για τη μη έκδοση αποδείξεων

Το πρώτο κατάστημα που έκλεισε για την μη έκδοση αποδείξεων είναι γεγονός αφού το Σάββατο το μεσημέρι ελεγκτές της ΓΓΔΕ με την συνδρομή της αστυνομίας προχώρησαν στο κλείσιμο μιας επιχείρησης που δραστηριοποιούταν στο χώρο του εμπορίου ποτών και αναψυκτικών στο Νέο Ηράκλειο.

Η παράβαση της επιχείρησης, σύμφωνα με την Εφορία ήταν η μη έκδοση 15 αποδείξεων σε ισάριθμους μεμονωμένους πελάτες οι οποίοι πραγματοποίησαν αγορές στο κατάστημα.

Η εν λόγω εταιρεία επιλέχθηκε προς έλεγχο βάσει διασταυρώσεων της ΓΓΔΕ από τους οποίους καταδείχθηκε πως εμφάνιζε τζίρο άνω του εκατομμυρίου και κέρδη λίγων χιλιάδων ευρώ.

Το πρωί του Σαββάτου 6/8 οι άνδρες της εφορίας και σφράγισαν το μαγαζί για 48 ώρες, όπως προβλέπεται από τον νέο κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με τον κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να το ανοίξει για 48 ώρες ενώ αν το παραβιάσει του ασκούνται αυστηρότερες πειθαρχικές διώξεις.

IMG 2183

Μετά την παρέλευση του 48ωρου ο ιδιοκτήτης ανοίγει το κατάστημα και δουλεύει κανονικά εάν όμως υποπέσει ξανά στην ίδια παράβαση το πρόστιμο είναι αυστηρότερο

Κατά την διάρκεια του 48ωρου αστυνομικοί θα επιβλέπουν τις κλειστές επιχειρήσεις.

IMG 2181

ΔΗΜΟΦΙΛΗ