Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Ταϋγετο
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα σε δύσβατη περιοχή, στην τοποθεσία Πηγάδια, χάρη στις προσπάθειες των δυνάμεων κατάσβεσης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου διαδραμάτισαν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και τα εναέρια μέσα, που από νωρίς το πρωί έκαναν συνεχείς ρίψεις νερού και περιόρισαν τη φωτιά.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η φωτιά είναι σε ύφεση και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο που να εμπνέει ανησυχία. Συμπλήρωσε, δε, ότι βοήθησαν πολύ οι καιρικές συνθήκες προκειμένου να οριοθετηθεί η φωτιά.
Στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν, για πλήρη έλεγχο και κατάσβεση, περισσότεροι από 60 πυροσβέστες, δύο αεροσκάφη Canadair κι ένα ελικόπτερο Super Puma.
Χρυσός, ασήμι και πλατίνα συνεχίζουν το ράλι της ανόδου
11:16
Aπόσυρση του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις ζητεί η αντιπολίτευση στη Βουλή
11:12
Συνελήφθη 34χρονος για διακίνηση έξι μεταναστών στην Θεσσαλονίκη
11:11
Λίβανος: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αφοπλισμού της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ
11:02