ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι και Διοίκηση ΟΑΣΘ: Επιδιώκουν διάλογο και ...αλληλομηνύονται

Εργαζόμενοι και Διοίκηση ΟΑΣΘ: Επιδιώκουν διάλογο και ...αλληλομηνύονται
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Αγωγή προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ' αόριστον επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν από σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, κατέθεσε στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο.

“Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζομένους του Οργανισμού και επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε τα δίκια τους γι' αυτό και η αγωγή που καταθέσαμε αφορά στο να κηρυχθεί καταχρηστική, και όχι παράνομη, η επ'αόριστον επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα”, ανέφερε στο αθηναϊκό πρακτορείο ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προσθέτοντας πως: “Δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή".

Την ίδια ώρα, με αγωγές απαντούν από την πλευρά τους και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα Ιουνίου και Ιουλίου εντόκως, αλλά και την οφειλή της διοίκησης του οργανισμού προς το σωματείο των εργαζομένων του.

“Δεν είχαμε πρόθεση να κινηθούμε νομικά, αλλά μετά την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η κινητοποίησή μας, δεν μας άφησαν περιθώριο”, ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης στο αθηναϊκό πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται ότι στους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Τριμερής συνάντηση στο υπ. Εργασίας

Στο μεταξύ το υπουργείο Εργασίας κάλεσε την Πέμπτη σε σύσκεψη τους εργαζομένους και τη διοίκηση του ΟΑΣΘ στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη.

Στόχος είναι να δοθεί ένα σαφές πρόγραμμα από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ