ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Ιταλία: Μήνυμα συμπαράστασης από τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σεισμός Ιταλία: Μήνυμα συμπαράστασης από τον Προκόπη Παυλόπουλο
REUTERS/Remo Casilli

Συλλυπητήριο μήνυμα για το σεισμό που έπληξε την Κεντρική Ιταλία έστειλε ο Πρόεδρος Δημοκρατίας στον ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στο μηνυμά του ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε:

Είμαι βαθιά συγκινημένος από την τραγική είδηση του σεισμού που έπληξε την Κεντρική Ιταλία στις περιφέρειες της Λάτσιο και της Ούμπρια, με αποτέλεσμα την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών. Θα ήθελα να σας εκφράσω, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού και εμού προσωπικώς, τα θερμά μου συλλυπητήρια και τα ειλικρινή μου αισθήματα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς επίσης και τις ευχές μου για την διάσωση των επιζώντων.

Σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 38, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα ανέβει δραματικά, δεδομένου ότι αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια των σπιτιών τους.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, ενώ 10 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ