Απεργία των δασκάλων με το «καλημέρα»
«Θερμά» ξεκινάει η φετινή σχολική χρονιά, καθώς η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) εξήγγειλε 24ωρη απεργία στις 15 Σεπτεμβρίου, αντιδρώντας για το νέο τύπο ολοήμερου στην προσχολική αγωγή.
Η ΔΟΕ κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου ότι «διαλύει το ολοήμερο νηπιαγωγείο», ότι επιβάλλει 25ωρο χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας του νηπιαγωγείου και ότι δεν προχωρά σε καμία επίλυση των τεράστιων κτιριακών προβλημάτων.
Χαρακτηρίζει, δε, «επικοινωνιακού χαρακτήρα» την εξαγγελία για επέκταση και γενίκευση του θεσμού του ολοήμερου, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα «συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο».
«Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΕΘ υποβαθμίζει, δίχως αιδώ, τον παιδαγωγικό και αντισταθμιστικό ρόλο του ολοήμερου νηπιαγωγείου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΔΟΕ.
Εξάλλου, όπως γράφει το ΑΠΕ, η Ομοσπονδία θα παραχωρήσει σχετική συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της την ερχόμενη Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου.
Η ηλεκτροκίνηση των εταιρικών στόλων στην Ευρώπη μπορεί να εξοικονομήσει σχεδόν 250 δισ.
11:46
Γιάννης Στουρνάρας: Ανανέωση της θητείας του στο «τιμόνι» της ΤτΕ εισηγείται η κυβέρνηση
11:41
Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ ο Γιώργος Μυλωνάκης - Στον Ευαγγελισμό έφτασε για να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός (vids)
11:36
Eκλογές Περού: Πάνω από 50.000 πολίτες δεν μπόρεσαν να ψηφίσουν - «Απάτη» βλέπει ο πρώην δήμαρχος
11:23