ΕΛΛΑΔΑ

Delivery ναρκωτικών με drone στις φυλακές Λάρισας

Delivery ναρκωτικών με drone στις φυλακές Λάρισας
astynomia.gr

Εξαμελής εγκληματική ομάδα που εισήγαγε ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Λάρισας, με τη χρήση drone, εξάρθρωσε η αστυνομία. .

Για την υπόθεση συνελήφθησαν και τα έξι μέλη της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 36, 24, 33 και 26 ετών, όλοι έγκλειστοι στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας με κατηγορίες όπως ανθρωποκτονίες και ληστείες, με τον 24χρονο να έχει τακτικές εξόδους, καθώς και δύο Έλληνες, έναν 19χρονο και μία 24χρονη.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, ηθικός αυτουργός και «αρχηγός» της απόπειρας εισαγωγής, η οποία οργανώθηκε και συντονίστηκε μέσα από τις φυλακές, είναι ο 36χρονος αλλοδαπός, ηγετικά στελέχη ο 33χρονος και ο 26χρονος, ενώ τα υπόλοιπα τρία μέλη είχαν εκτελεστικό «ρόλο» και ενεργούσαν με βάση τις εντολές και τις οδηγίες τους.

Συγκεκριμένα, ο 24χρονος μαζί με τον 19χρονο μετέφεραν ένα drone από την Αθήνα στη Λάρισα και το μεσημέρι της Πέμπτης εντοπίστηκαν με το αυτοκίνητο τους κοντά στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας. Κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

02092016thessalia002

Πηγή: astynomia.gr

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα drone με τα εξαρτήματά του
  • έξι κινητά και πέντε καλώδια φόρτισής τους
  • το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ
  • ταινία συσκευασίας και πλήθος γαντιών μιας χρήσης
  • ατζέντα με ονόματα και τηλέφωνα

Μάλιστα, η εγκληματική ομάδα από τη διάθεση των ναρκωτικών ουσιών και των κινητών εκτιμάται ότι θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών, σε βαθμό κακουργήματος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ