ΕΛΛΑΔΑ

Οι κάμερες «έπιασαν» τον άνδρα που έβαλε βόμβα σε σπίτι επιχειρηματία στην Πεντέλη

Οι κάμερες «έπιασαν» τον άνδρα που έβαλε βόμβα σε σπίτι επιχειρηματία στην Πεντέλη
Facebook

Πολύ καθαρά έχουν καταγράφει στο βίντεο που έχουν στα χεριά τους οι αρχές, οι κινήσεις του ατόμου που έβαλε τη βόμβα στο σπίτι του συνιδιοκτήτη του γνωστού νυχτερινού κέντρου «Nammos».

Σύμφωνα με την ανάλυση που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί, βλέπουν έναν νεαρό άντρα γύρω στα 25 με 35 ετών, ο οποίος φορούσε σκούρα ρούχα και καπέλο.

Στο βιντεοληπτικό υλικό φαίνεται αρχικά από την εξωτερική πλευρά του σπιτιού στην Πεντέλη, να πηδάει πάνω από μια μικρή μάντρα και αμέσως μετά η εσωτερική κάμερα στον περίβολο του σπιτιού, τον καταγράφει να αφήνει ένα μασούρι δυναμίτη. Δείχνει να κάνει ήρεμες και αργές κινήσεις καθώς γνωρίζει ήδη ότι όχι μόνο δεν είναι κανείς στο σπίτι αλλά και ότι η ιδιωτική φύλαξη που έχει ο ιδιοκτήτης, αναλαμβάνει βάρδια στις 10 το βράδυ μέχρι το πρωί, ενώ ο βομβιστής βάζει τον εκρηκτικό μηχανισμό στις εννέα παρά τέταρτο.

Αμέσως μετά με τον ίδιο τρόπο φεύγει από το σπίτι και με τα πόδια κατεβαίνει το δρόμο. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως η κάμερα καταγράφει μια μηχανή με δυο άτομα να ανεβαίνουν τον ίδιο δρόμο που σημαίνει ότι συνεργός του βομβιστή τον περίμενε με τη μηχανή και μετά εξαφανίστηκαν.

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του δράστη δεν μπορούν να εξακριβωθούν καθώς το σκοτάδι αλλά και το γεγονός ότι φροντίζει ο ίδιος να είναι πάντα κατεβασμένο το κεφάλι του, δυσκολεύουν το ενδεχόμενο να αποτυπωθεί το πρόσωπο του στη κάμερα.

Σε ερευνητικό πάντως επίπεδο, οι αρχές δεν είναι σε θέση ακόμα να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι τελευταίες βομβιστικές ενέργειες σε σπίτι καταστηματαρχών προέρχονται από το ίδιο κέντρο εντολών και πρόκειται για κάτι γενικευμένα οργανωμένο ή εάν πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις και τα κίνητρα κάθε φορά διαφέρουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι ξεκάθαρο όπως λένε οι αστυνομικοί, ότι πρόκειται για μηνύματα που στέλνουν κάποιοι και όχι για ενέργειες που έχουν σκοπό να προκαλέσουν ζημιές ή θύματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ