ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: Τιμώμενη χώρα η Ρωσία

ΔΕΘ 2016: Τιμώμενη χώρα η Ρωσία

Η 81η ΔΕΘ γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια παρουσίας. Πρόκειται για έναν θεσμό που έχει ταυτιστεί με την πολιτική και οικονομική ιστορία του τόπου, με την πορεία της Θεσσαλονίκης μέσα στον χρόνο. Η φετινή ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου και τιμώμενη χώρα είναι η Ρωσία.

Φέτος το στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο από κάθε άλλη φορά την Έκθεση είναι αυτό της διεθνοποίησης, καθώς μεγάλες αγορές του εξωτερικού, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης με την εθνική τους συμμετοχή.

Μετά από τέσσερα χρόνια επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας, ρόλο που θα υποστηρίξει δυναμικά η Ρωσία, η οποία θα καταλάβει με τις επιχειρήσεις της εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θετικό και ηχηρό μήνυμα τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για τη χώρα, που ανοίγει τον δρόμο για τη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών Ελλάδας-Ρωσίας. Η διεθνής «βεντάλια» όμως περιλαμβάνει και άλλες μεγάλες ξένες συμμετοχές, όπως αυτές της Τουρκίας και της Νότιας Κορέας.

δεθ

Στη προηγούμενη διοργάνωση η επετειακή 80η ΔΕΘ φιλοξένησε περί τους 1.000 εκθέτες σε 27.000 τ.μ., υποδέχθηκε 13 διεθνείς συμμετοχές, ενώ προσέλκυσε περισσότερους από 210.000 επισκέπτες.

Η 81η ΔΕΘ θα δώσει το στίγμα της νέας εποχής, τιμώντας παράλληλα τα 90 χρόνια ζωής του εθνικού εκθεσιακού φορέα. Για τον σκοπό αυτό είναι εμπλουτισμένη με θεματικά αφιερώματα που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων, από την τεχνολογία και τον πρωτογενή τομέα μέχρι την επιχειρηματικότητα και την διατροφή-γαστρονομία, αλλά και με επετειακές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων καθημερινές συναυλίες, θεατρικά δρώμενα και δράσεις πολιτισμού. Τα θεματικά αφιερώματα της 81ης ΔΕΘ αποτυπώνουν την ανάγκη για υλοποίηση νέων παραγωγικών επενδύσεων και για αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής-επικοινωνίας.

ΔΕΘ 2

(Πηγή: tif.helexpo.gr)

Η φετινή διοργάνωση στέλνει φέτος μήνυμα ανάπτυξης και αισιοδοξίας. Γύρω από τους δύο αυτούς άξονες η 81η ΔΕΘ φιλοδοξεί να αποτελέσει από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη φορά, μια γιορτή επιχειρηματικότητας, διεθνοποίησης, καινοτομίας και ψυχαγωγίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ