Συγκρούσεις στο hot spot της Μόριας
Άγριες συγκρούσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο hot spot της Μόριας, ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών και προσφύγων.
Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 12 τα μεσάνυχτα, στο χώρο κράτησης των ανήλικων προσφύγων. Όπως καταγγέλλεται, τα παιδιά από τη Συρία δέχθηκαν επίθεση από παιδιά από το Αφγανιστάν που με τη σειρά τους υποστηρίζουν πως εκβιάζονται από άλλες πολυπληθέστερες εθνικές ομάδες, όπως οι Ιρακινοί.
Κατά τις συγκρούσεις, στη διάρκεια των οποίων έσπασαν οι πόρτες του χώρου κράτησης των ανηλίκων και διαλύθηκε ένας οικίσκος - κοντέινερ, τραυματίστηκαν πολλά παιδιά και πέντε διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο. Περίπου 40 διέφυγαν στα γύρω κτήματα ακόμα και στην πόλη της Μυτιλήνης και η αστυνομία όλη νύχτα προσπαθούσε να τα βρει.
Οι συγκρούσεις αργότερα επεκτάθηκαν και σε άλλους χώρους του hot spot. Πολλοί τραυματίστηκαν και δύο από τους τραυματίες χρειάστηκε να διακομισθούν στο νοσοκομείο. Περίπου στις 4 το πρωί και έπειτα από επέμβαση ανδρών των ΜΑΤ, η τάξη αποκαταστάθηκε.
Δημοσκόπηση Interview: Πρώτη η Νέα Δημοκρατία - Δεύτερο κόμμα η Καρυστιανού
10:03
Σε λειτουργία μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης - Σκοπίων
10:03
Μαρινάκης για μπλόκα: «Παράνομο το κλείσιμο των δρόμων - Έχουν εξαντληθεί τα όρια της ανοχής»
09:59
Ευρωπαίος επίτροπος: Η κατάληψη της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ θα σήμαινε το τέλος του ΝΑΤΟ
09:56