ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία

Τρεις νεκροί στη Μεσσηνία από την κακοκαιρία
eleftheriaonline.gr

Τρεις νεκροί και μια γυναίκα αγνοούμενη είναι ο τραγικός απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες την Πελοπόννησο.

 

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, μία γυναίκα 63 ετών που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα έχασε τη ζωή της στο χωριό Πήδημα της Καλαμάτας.

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην περιοχή της Θουρίας ένας 80χρονος ενώ αγνοείται η γυναίκα που τον φρόντιζε. Επίσης νεκρός βρέθηκε και ένας άντρας αγνώστων, μέχρι στιγμής, στοιχείων.

Στη Θεσσαλονίκη μία 60χρονη, που στάθμευσε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή της Μηχανιώνας, δεν έχει δηλωθεί ακόμα αγνοούμενη. Οι Αρχές προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με την οικογένειά της και να μάθουν αν επέστρεψε στο σπίτι της.

kakokairia 2

(Πηγή: eleftheriaonline.gr)

«Από τις 4 το πρωί βρέχει πολύ. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ σοβαρά» ανέφερε ο κ. Νίκας, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε:

kakokairia 3

Περίπου 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στην εστία του ΤΕΙ. Πολλά ζώα πνίγηκαν και ο κάμπος είναι πλημμυρισμένος.

(Πηγή:eleftheriaonline.gr)

Την ίδια ώρα, τεράστιες είναι οι ζημιές στο κέντρο της πόλης, ενώ σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει ρεύμα.

kakokairia 5

(Πηγή:eleftheriaonline.gr)

kakokairia 7

(Πηγή:eleftheriaonline.gr)

Σαρώνει τη μισή Ελλάδα η κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έφερε η επιδείνωση του καιρού, από το βράδυ της Δευτέρας, με τα εντονότερα να καταγράφονται σε περιοχές της βόρειας και δυτικής Ελλάδας.

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, με την Πυροσβεστική να παρεμβαίνει για τον απεγκλωβισμό 24 ατόμων από αυτοκίνητα που είχαν παγιδευτεί στα ορμητικά νερά χείμαρρου στην Αγία Τριάδα, που υπερχείλισε.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 150 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα, Αγγελοχώρι και Αγία Τριάδα Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της κακοκαιρίας, που θα συνεχιστεί και σήμερα σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρά προβλήματα και στην Πελοπόννησο, με τα πιο σημαντικά να καταγράφονται στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα στην περιοχή των Μολάων, όπου η Πυροσβεστική δέχθηκε αρκετές κλήσεις για παροχή βοήθειας.

1

Πηγή: Eurokinissi-ilialive.gr

Η στάθμη των νερών στην εθνική οδό Σπάρτης – Μονεμβασιάς ανέβηκε εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που έπληξε την περιοχή, με τα προβλήματα να αναφέρονται κυρίως στην περιοχή από την Γκαγκανιά έως το χωριό της Συκιάς. Λάσπες, χώμα και το νερό της βροχής έκαναν σε κάποια σημεία τον δρόμο αδιάβατο, όπου έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

2 copy

Πηγή: Eurokinissi-ilialive.gr

Η συνδρομή της Πυροσβεστικής ζητήθηκε και για τον απεγκλωβισμό δύο ατόμων στο Νεοχωράκι κι ενός ακόμη στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, από ακινητοποιημένα οχήματα, λόγω υψηλής στάθμης των υδάτων.

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στην Ήπειρο από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τους νομούς Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, με τα Σύβοτα να βουλιάζουν στη λάσπη. Έντονα προβλήματασημειώθηκαν και στην Ηλεία, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, τη χαλαζόπτωση αλλά και τους κεραυνούς, ενώ εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας δεν έλειψαν τα προβλήματα και στην περιοχή του Βόλου, που έμεινε για πολλές ώρες χωρίς ηλεκτροδότηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ