ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ από την άνανδρη, ναζιστική επίθεση στον Κουμουτσάκο

Σοκ από την άνανδρη, ναζιστική επίθεση στον Κουμουτσάκο
O Γιώργος Κουμοουτσάκος στην Ολομέλεια της Βουλής, αμέσως μετά την επίθεση Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άκαρπες έχουν αποβεί έως τώρα οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της φασιστικής επίθεσης κατά του Γιώργου Κουμουτσάκου παρά την ταυτοποίηση τους.

Η σφοδρότητα της επίθεσης σε εκλεγμένο βουλευτή αναδεικνύει και πάλι το πρόβλημα με τους νεοναζί που προωθούν και εμφορούνται από τα ιδανικά της τυφλής βίας, σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δήλωσε στην ΕΡΤ, πως από την έρευνα προκύπτει ότι ένας εκ των δραστών της επίθεσης είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής ενώ και ο βουλευτής της ΝΔ , με μώλωπες και σκισμένο σακάκι, από το βήμα της Βουλής, κατήγγειλε ότι δίπλα στην ομάδα που του επιτέθηκε ήταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Α. Γρέγος.

Από τα βίντεο που έχουν στη διάθεση τους οι αρχές και από την ανάλυση του βίντεο καρέ- καρέ που έδειξε το Mega προκύπτει ότι από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής φεύγει άτομο που φορά αθλητική φόρμα και τζόκεϋ, πλησιάζει τον βουλευτή κ. Γιώργο Κουμουτσάκο και του επιτίθεται απρόκλητα με μπουνιά. Τα γυαλιά του βουλευτή σπάνε και το πρόσωπο του ματώνει.

Η επίθεση συνεχίστηκε και από άλλους που τον κυνηγούσαν στον περίβολο του άγνωστου στρατιώτη όταν ο βουλευτής έκανε δηλώσεις.

Από το ίδιο μπλοκ ακούγονταν νωρίτερα συνθήματα εναντίον των πολιτικών και είχαν προηγηθεί ρίψεις με μπουκάλια νερού.

Μιλώντας, πάντως, στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο κ. Τόσκας κτίμησε ότι «η αστυνομία έκανε τη δουλειά της, προστάτευσε τον κ. Κουμουτσάκο», συμπληρώνοντας όμως ότι «από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε σήμερα και όλες τις πτυχές, θα δούμε εάν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω και προφανώς εννοώ στο θέμα των συλλήψεων και εκεί αφήνω ένα ερωτηματικό».

Η χρυσαυγίτικη επιδρομή στο Σύνταγμα ήταν αποκορύφωμα της απόπειρας καπελώματος της συγκέντρωσης των Ποντίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ