ΕΛΛΑΔΑ

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ ο ύποπτος για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ ο ύποπτος για την επίθεση στον Κουμουτσάκο
Σκηνή από τη χθεσινή επίθεση Eurokinissi/ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

[Τελευταία εξέλιξη] Συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ και οι προσαγωγές ατόμων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τον εντοπισμό των τραμπούκων που επιτέθηκαν στο βουλευτή της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκο. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι δράστες κρύβονται προκειμένου να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία.

[11:44] Προσήχθησαν στην Κρατική Ασφάλεια 8 άτομα, στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση στο βουλευτή της ΝΔ, Γιώργο Κουμουτσάκο. Μεταξύ αυτών και ο απόφοιτος των ΤΕΦΑ που είχε αναγνωριστεί από αστυνομικούς να συμμετέχει στα επεισόδια. Ο συγκεκριμένος, που υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ στο Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, παρουσίασε άλλοθι ενώ δεν αναγνωρίστηκε από τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Η ΕΛΑΣ θα ζητήσει από την Εισαγγελεί διάταξη επίσημης δημοσιοποιήσης των φωτογραφιών από τη χθεσινή επίθεση προκειμένου να γίνει ευκολότερη η συλλογή πληροφοριών.

[Νωρίτερα]

Γυμναστής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένα από τα πέντε τουλάχιστον άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης έρευνας για την επίθεση εναντίον του Γ Κουμουτσάκου.

Ειναι ο μεσήλικας άνδρας ο οποίος καταγράφεται στα βίντεο, να φορά τζιν παντελόνι και μαύρο σακάκι. Πρόκειται για γυμναστή απόφοιτο των ΤΕΦΑΑ, προσδιοριζεται στο χώρο της Χρυσής Αυγής, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2014, ηταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του Ηλία Κασιδιάρη και της «Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα.

Από τη Κρατική Ασφάλεια, έχουν προσδιορισθεί επίσης τα στοιχεία του νεαρού με την φόρμα και το καπέλο τζόκεϊ που γρονθοκοπά στο κεφάλι τον βουλευτή της ΝΔ.Τα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, προσδιοριζονται από την Αστυνομία, στον Εθνικιστικό χώρο μεταξύ των οποίων και μέλη της Χρυσής Αυγής, αναζητούνται να συλληφθούν στα όρια του αυτοφώρου, ενώ παράλληλα επιχειρείται να προσδιορισθούν και οι υποκινητές τους.

Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, αναζητούν επίσης, τους μισθωτές των τουλάχιστον πέντε τουριστικών λεωφορείων για λογαριασμό της Χρυσής Αυγής, στα οποία επιβίβασαν άτομα από την περιοχή του Μενιδίου προκειμένου να μεταφερθούν στο Σύνταγμα και να συμμετάσχουν στο Παμποντιακο Συλλαλητήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ