ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2016: νοσεί το ΕΣΥ- πορεία διαμαρτυρίας απο τους νοσοκομειακούς γιατρούς

ΔΕΘ 2016: νοσεί το ΕΣΥ- πορεία διαμαρτυρίας απο τους νοσοκομειακούς γιατρούς
EUROKINISSI

Δυναμικό παρών στην ΔΕΘ ετοιμάζονται να δώσουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι έχουν σκοπό να ενώσουν την φωνή τους με αυτή των νοσηλευτών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία αύριο το πρωί.

Δεν θα σταματήσουν όμως εκεί. Θα κατέβουν ξανά στο δρόμο το Σάββατο, την ώρα που θα είναι σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο, προκείμενου να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις σε γιατρούς, διαγνωστικά μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά.

Ποια είναι τα προβλήματα στο ΕΣΥ

  • Λείπουν πάνω από 6.000 γιατροί όλων των ειδικοτήτων
  • Πάνω από 30.000 κενές θέσεις σε παραϊατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό
  • 200 κλειστά κρεβάτια σε ΜΕΘ
  • Δεν γίνεται σωστή συντήρηση στα διαγνωστικά μηχανήματα με αποτέλεσμα πολλά να βγαίνουν εκτός λειτουργίας. (Έχουν λήξει οι συμβάσεις με τις εταιρίες)
  • Ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά
  • Αναμονή έως πέντε μήνες για χειρουργείο
  • Αναμονή για κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας


Σε ότι αφορά τον διορισμό ιατρονοσηλευτικού προσωπικού ορισμένου χρόνου (2 έτη) στις μονάδες εντατικής θεραπείας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στο CNN Greece κάνει λόγο για μπαλώματα και υποστηρίζει ότι δεν θα ανοίξουν επιπλέον κρεβάτια καθώς ένας μεγάλος αριθμός γιατρών και νοσηλευτών που υπηρετούσαν στον συγκεκριμένο τομέα συνταξιοδοτήθηκαν.

« Οι προκηρύξεις του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν για 500 άτομα, 400 νοσηλευτές και 100 γιατροί. Αυτή την στιγμή έχουν προσληφθεί 215 νοσηλευτές και 60 γιατροί.» επισημαίνει η κυρία Παγώνη.

Τι περιμένουν οι γιατροί από την ομιλία του πρωθυπουργού

« Αν ξανακούσω 4.500 προσλήψεις ειλικρινά θα λυπηθώ γιατί πριν από 1μιση – 2 χρόνια τα ίδια είχε πει ο πρωθυπουργός για προσλήψεις, είχε κάνει επίσκεψη στο υπουργείο υγείας και τα είχε πει αλλά δυστυχώς δεν έγινε τίποτα.» λέει στο CNN Greece η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί είναι ξεκάθαροι , περιμένουν άμεσα να υλοποιηθούν οι παλαιότερες δεσμεύσεις της κυβέρνησης αλλά και όσα θα ακουστούν στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο από τα χείλη του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ