ΕΛΛΑΔΑ

Άλωση της Μυκόνου από τη ΓΓΔΕ

Άλωση της Μυκόνου από τη ΓΓΔΕ

Εντατικούς ελέγχους διενεργεί η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στη Μύκονο επιβάλλοντας πρόστιμα και λουκέτα στις περιπτώσεις που βεβαιώνεται φοροδιαφυγή.

Τελευταίες περιπτώσεις που μπήκε 48ωρο λουκέτο αφορούσαν σε μια επιχείρηση ενοικίασης πολυτελών σκαφών και αυτοκινήτων και σε μια επιχείρηση ενοικίασης μοτοσικλετών.

Στην πρώτη περίπτωση ελεγκτές της ΓΓΔΕ εμφανίστηκαν ως πελάτες και ζήτησαν να νοικιάσουν ένα ακριβό όχημα. Όταν ζήτησαν πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής και τα παραστατικά εισέπραξαν την απάντηση "καταθέστε τα χρήματα και είμαστε εντάξει".

Μετά από αυτό αποκάλυψαν την ιδιότητα τους στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και από επιτόπιο έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν πως δεν είχε κόψει αποδείξεις για πλήθος ενοικιάσεων αυτοκινήτων αξίας από 5.000 έως 15.000 ευρώ.

Στη βάση αυτή μπήκε 48ωρο λουκέτο στην επιχείρηση και διατάχθηκε εις βάθος έλεγχος ώστε να διερευνηθούν και συμβόλαια ενοικίασης αυτοκινήτων και σκαφών. Ενδιάμεσα αφαιρέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας από τα οχήματα της εταιρείας.

Σε άλλη περίπτωση, ελέγχθηκε επιχείρηση που ενοικίαζε μηχανάκια και διαπιστώθηκε πως δεν είχε κόψει 35 αποδείξεις. Και στην περίπτωση αυτή μπήκε λουκέτο 48 ωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ