ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στη Θάσο - Κάηκαν σπίτια - Ανεξέλεγκτο το μέτωπο (aud)

Πύρινη κόλαση στη Θάσο - Κάηκαν σπίτια - Ανεξέλεγκτο το μέτωπο (aud)
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Παραμένει εκτός κάθε ελέγχου η κατάσταση στη Θάσο όπως αναφέρει ο δήμαρχος του νησιού κ. Kώστας Χατζηεμμανουήλ στο CNN Greece, καθώς οι εστίες της φωτιάς είναι πολλές και κάποιες φορές γίνονται πολύ δύσκολες.

«Η φωτιά είναι κοντά σε διάφορα χωριά και κάποιες φορές ο κίνδυνος είναι μικρότερος και άλλες φορές ο κίνδυνος είναι πιο ορατός. Βρισκόμαστε συνεχώς σε έναν αγώνα», σημειώνει ο δήμαρχος.

Σήμερα επιχειρούν περισσότερα εναέρια μέσα και υπάρχει καλύτερη ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων. Πυροσβεστικά οχήματα από όλη την Ελλάδα έχουν σπεύσει στην περιοχή ενισχύοντας τις δυνάμεις που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Στο νησί της Θάσου βρίσκονται περισσότερα από 80 πυροσβεστικά οχήματα και περισσότεροι από 120 πυροσβέστες που δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες, συνεπικουρούμενοι από τους εθελοντές και τους ίδιους τους κατοίκους του νησιού. Η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί και έχει αποκατασταθεί αρκετές φορές.

Πριν από λίγη ώρα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, οι τέσσερεις βουλευτές της Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και οι φορείς του νησιού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης έγινε μια συνολική εκτίμηση των επιχειρήσεων στο νησί, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ