ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις περί «Ταυτότητας Κτιρίων»

ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις περί «Ταυτότητας Κτιρίων»

Να καταργηθούν οι ρυθμίσεις περί «Ταυτότητας Κτιρίων» ζητά με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκανδαλώδη και συντεχνιακού τύπου ρύθμιση η οποία στρέφεται εις βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων σημειώνει ότι «η προβλεπόμενη από το σχετικό νομοσχέδιο ρύθμιση που επιβάλει τον υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων ανά πενταετία και όλων των κατοικιών ανά επταετία, με υποχρεωτικές αμοιβές αγνώστου ύψους των ιδιωτών μηχανικών που θα τους διενεργούν έχει μηδενική πρακτικότητα και «αποτελεί πεδίο δόξας της διαφθοράς».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, που ήδη βιώνουν την οικονομική καταστροφή του ΕΝΦΙΑ, θα γίνουν αναγκαστικοί πελάτες εις το διηνεκές της πανίσχυρης συντεχνίας των μηχανικών για την έκδοση της λεγόμενης «ταυτότητας κτιρίων».

"Η ρύθμιση δημιουργεί νέο λαμπρό πεδίο δόξας της διαφθοράς, έχει μηδενική πρακτική χρησιμότητα για την κοινωνία και αποκλειστικό στόχο να βρεθούν τρόποι απασχόλησης και οικονομικής ενίσχυσης των μηχανικών. Κατά τρόπο ανάλογο με αυτό που συμβαίνει ήδη με τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για τα οποία το μελάνι που «χύθηκε» για την εκτύπωσή τους είναι πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο που εξοικονομήθηκε εξ αιτίας τους, συμβάλουν όμως στην «εξοικονόμηση» εκείνων που τα εκδίδουν" αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Ενόψει της λήξης της περιόδου διαβούλευσης του νομοσχεδίου στις 22 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΜΙΔΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις και να σταματήσει να επιβάλει στους ιδιοκτήτες ακινήτων νέα χαράτσια χωρίς αντίκρυσμα. Επίσης να αποσύρει από το ίδιο νομοσχέδιο την επέκταση της βεβαίωσης μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς, που θα οδηγήσει σε μαζικές αποποιήσεις και περαιτέρω εγκατάλειψη και «ρήμαγμα» των ακινήτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ