ΕΛΛΑΔΑ

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη

Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Πέμπτη
Eurokinissi

Χωρίς λεωφορεία θα μείνει αύριο, Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η Αττική μετά την απόφαση των εργαζομένων του ΟΑΣΑ να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν «ένα αξιόπιστο χειμερινό προγραμματισμό δρομολόγησης, με ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, με εξυπηρέτηση στο επιβατικό κοινό».

Τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως λένε οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους " σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε, κανέναν μηχανισμό διάλυσης της εταιρίας να λειτουργήσει τόσο εις βάρος των επιβατών όσο και των εργαζομένων", με τη διοίκηση της ΟΣΥ να είναι στο "στόχαστρο".

«Με την εφαρμογή του χειμερινού προγραμματισμού δρομολόγησης και την σωρεία αστοχιών από πλευράς διοίκησης της Ο.ΣΥ, σχεδόν προδιαγράφεται η ταλαιπωρία του επιβατικού, κοινού καθώς και η εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων", αναφέρουν οι εργαζόμενοι και τονίζουν "Δεν θα τους αφήσουμε, είναι το μόνο σίγουρο. Οι εργαζόμενοι βάζουμε πλάτη για μια καλύτερη συγκοινωνία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ