ΕΛΛΑΔΑ

Ο Γιάννης Μπασκόζος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη

Ο Γιάννης Μπασκόζος μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη
Φωτογραφία αρχείου από την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013, όπου ο τότε υπεύθυνος για την υγεία και το κοινωνικό κράτος στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπασκόζος μιλά στη δημόσια διαβούλευση, που οργάνωσε η επιτροπή ελέγχου κυβερνητικού έργου υγείας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και του τμήματος υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, για τις σχεδιαζόμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου

Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη (SCRC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO), αναδείχθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, που συμμετέχει στις εργασίες της 66ης Συνόδου της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ στην Ευρώπη (WHO Regional Committee for Europe – ΠΟΥ Ευρώπης) που πραγματοποιείται στην Κοπεγχάγη.

Η Ελλάδα είχε να εκπροσωπηθεί στην SCRC από το 2003 και –όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση– με την εκλογή του κ. Μπασκόζου «ενισχύεται η διεθνής παρουσία της χώρας στο χώρο της υγείας και η συμμετοχή στα εκτελεστικά όργανα μεγάλου διεθνούς κύρους οργανισμών μετά από πολλά χρόνια απουσίας».

Η SCRC είναι το εκτελεστικό όργανο του ΠΟΥ Ευρώπης και διασφαλίζει την εφαρμογή των αποφάσεων της Περιφερειακής Επιτροπής και των πολιτικών δημόσιας υγείας από τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής περιφέρειας.

Παράλληλα έχει συμβουλευτικό ρόλο τόσο προς αυτήν όσο και προς την περιφερειακή διευθύντρια και πρώην γενική γραμματέας Υγείας στην Ουγγαρία Σουζάνα Γιάκαμπ (Zsuzsanna Jakab).

Όπως αναφέρεται, «η εκλογή διευκολύνει την ενδυνάμωση της ικανότητας της χώρας για επιτυχή υλοποίηση πολιτικών καθολικής πρόσβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας και τη διεθνή συνεργασία για την προστασία της υγείας προσφύγων και μεταναστών και την ενίσχυση των πολιτικών δημόσιας υγείας με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ