ΕΛΛΑΔΑ

Xίος: Kαταγγελία για επίθεση εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφους

Xίος: Kαταγγελία για επίθεση εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής σε δημοσιογράφους
astraparis.gr

Βιαιοπραγία από ανθρώπους που συνδέονται με τη Χρυση Αυγή με την ανοχή μάλιστα της αστυνομίας καταγγέλλουν δημοσιογράφοι από τη Χίο κατά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για το προσφυγικό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Στεβής διευθυντής του astraparis.gr δέχθηκε επίθεση από εμφανιζόμενο ως εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής στο νησί ο οποίος τον κτύπησε στο χέρι, του άρπαξε την κάμερα και την πέταξε στο έδαφος.

Αρνήθηκε δε να την δώσει πίσω και την παρέδωσε σε εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Η επίθεση στον κ. Στεβή έγινε ενώ αυτός ευρίσκετο πίσω από την γραμμή των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών, οι οποίοι – παρότι τους εζητήθη – αρνήθηκαν να προβούν σε κάποια σύλληψη.

Προηγουμένως, σε άλλο περιστατικό δέχθηκε φραστική επίθεση ο δημοσιογράφος του politischios.gr κ. Παντελής Φύκαρης, ενώ οι δημοσιογράφοι καταδιωκόμενοι κατέφυγαν σε καταστήματα της περιοχής ή απομακρύνθηκαν για να αποφευχθούν σοβαρότερα επεισόδια σε βάρος τους.

Για επαναλαμβανόμενες ακραίες συμπεριφορές από "γνωστούς γραφικούς ακροδεξιούς σε όλη τη Χίο", κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου σημειώνοντας ότι η κατάληξη της συγκέντρωσης ήταν αναμενόμενη "αφού σχεδόν πάντα έχουν την ανοχή
της Αστυνομίας".

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου "συγκεκριμένοι ακραίοι, χρησιμοποιώντας αυτό που μόνο έχουν, το μίσος για τον άνθρωπο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία σπέρνουν τον τρόμο και τον πανικό, στοχοποιώντας πολίτες και δημοσιογράφους που κάνουν την δουλειά τους".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ