ΕΛΛΑΔΑ

ΟΣΥ προς οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ: Αποφεύγετε τα Εξάρχεια

ΟΣΥ προς οδηγούς λεωφορείων και τρόλεϊ:  Αποφεύγετε τα Εξάρχεια
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/φωτογραφία αρχειόυ

Σύσταση προς τους οδηγούς των λεωφορείων και των τρόλεϊ να αποφεύγουν την περιοχή των Εξαρχείων, απευθύνει η διοίκηση των ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες).

Όπως περιγράφεται σε υπηρεσιακό σημείωμα, οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν την περιοχή κατά την εκτέλεση των κενών διαδρομών, όταν δηλαδή τα οχήματα είναι άδεια από επιβάτες. Πρόκειται για τις διαδρομές που πραγματοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους και αφορούν στη μετακίνηση των οχημάτων μεταξύ αμαξοστασίων, αφετηρίας και τέρματος.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, ο τομεάρχης Εκτέλεσης Συγκοινωνιακού Έργου και ο διευθυντής Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου των ΟΣΥ επισημαίνουν στους οδηγούς ότι δεν πρέπει να διέρχονται του τμήματος της οδού 28ης Οκτωβρίου από τη λ. Αλεξάνδρας έως τη Χαλκοκονδύλη, ούτε από τη Σόλωνος μεταξύ των οδών Ιπποκράτους έως και την 3η Σεπτεμβρίου. Κατά την εκτέλεση των δρομολογίων πρέπει να περνούν από τα σημεία αυτά κανονικά οι οδηγοί.

Σε ότι αφορά τα δρομολόγια των τρόλεϊ, οι οδηγίες θα δίνονται καθημερινά και κατά περίπτωση από τον επόπτη υπηρεσίας, όπως αναφέρεται στο σημείωμα.

Η συγκεκριμένη οδηγία της διοίκησης του ΟΣΥ έρχεται έπειτα από μια σειρά από επιθέσεις που σημειώνονται με στόχο λεωφορεία και τρόλεϊ που διέρχονται από τα Εξάρχεια. Οι υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΣΥ κάνουν λόγο για δυσλειτουργίες στο συγκοινωνιακό έργο, δολιοφθορές, σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και εμπρησμούς οχημάτων αναφερόμενοι σε «επαναλαμβανόμενες και προκαλούμενες από αγνώστους ταραχές».

Τον περασμένο Ιούνιο, ύστερα από ένα από τα περιστατικά εμπρησμών τρόλεϊ κοντά στο Πολυτεχνείο, εστάλη πάλι υπηρεσιακό σημείωμα στους οδηγούς.

Τότε είχε αποφασιστεί η διακοπή ορισμένων δρομολογίων για συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ενώ η εντολή άφηνε περιθώριο επέκτασης του μέτρου. Είχε εφαρμοστεί η διακοπή των δρομολογίων την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου. Λεωφορεία και τρόλεϊ παρέκαμπταν την οδό Πατησίων μεταξύ Ιουλιανού και Χαλκοκονδύλη, ακολουθώντας εναλλακτικές διαδρομές.

Ωστόσο, η απόφαση ίσχυσε λίγες ημέρες, καθώς ανεκλήθη με νέα απόφαση της διοίκησης της εταιρείας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ