ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται τα ΚΕΠ για τα «κόκκινα» δάνεια

Έρχονται τα ΚΕΠ για τα «κόκκινα» δάνεια
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τριάντα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ανοίγουν σε όλη την Ελλάδα, με στόχο να συμβουλεύουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων.

Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, ύψους 15 εκατ. ευρώ αρχίζουν, σύμφωνα με το Έθνος, οι διαδικασίες για τη λειτουργία των 30 Κέντρων Ενημέρωσης – Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Τα ΚΕΥΔ επιδοτούνται με κοινοτικά κονδύλια και το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού ενώ η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους είναι αρμόδια για τη λειτουργία αυτών των κέντρων.

Τα 30 ΚΕΥΔ θα ανοίξουν τον Ιανουάριο και θα στελεχωθούν με 120 άτομα. Το κάθε κέντρο θα απασχολεί τουλάχιστον τέσσερα εξειδικευμένα στελέχη (πτυχίο Νομικής, Οικονομικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών κ.λπ.) και η πρόσληψή τους θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ. Τα γραφεία θα στεγαστούν σε κτίρια των δήμων, των περιφερειών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για την καλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων. Θα αποτελούν ουσιαστικά τον οικονομικό και νομικό σύμβουλο των νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών ως προς τη διαχείριση των χρεών τους προς τις τράπεζες.

Αρμοδιότητες

Όπως περιγράφεται στην πρόσκληση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, τα 30 ΚΕΥΔ θα παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσης) και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων».

Που θα λειτουργήσουν:

Αττική

Τρία στον Κεντρικό Τομέα

Δύο στον Βόρειο Τομέα

Από ένα σε Δυτικό Τομέα, Νότιο Τομέα, Ανατολική Αττική, Δυτική Αττική

Ένα στον Πειραιά

Θεσσαλονίκη

Τρία συνολικά

Περιφέρεια

Από ένα Κέντρο Ενημέρωσης - Υποστήριξης Δανειοληπτών σε:

Αιτωλοακαρνανία

Αχαΐα

Έβρο

Εύβοια

Ημαθία

Ηράκλειο

Ιωάννινα

Καβάλα

Κοζάνη

Κορινθία

Λάρισα

Μαγνησία

Μεσσηνία

Ρόδο

Σέρρες

Χανιά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ