ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτεία τίμησε την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα

Η πολιτεία τίμησε την Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα
Πηγή CNN Greece

Με μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τίμησε τους Έλληνες αθλητές που πήραν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Στην εκδήλωση που τίμησε με την παρουσία του και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, παραβρέθηκαν υπουργοί, βουλευτές, μέλη της Ολυμπιακής Επιτροπής, παλιοί ολυμπιονίκες, προπονητές και φυσικά οι γονείς των αθλητών.Η εκδήλωση ήταν χορηγία του Stoiximan.gr το οποίο έχει σταθεί χορηγός και αρωγός σε πολλούς αθλητές μεταξύ αυτών και των τριών χρυσών ολυμπιονικών μας στο Ρίο.

Η γιορτή ξεκίνησε με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας από τον αρχηγό της ολυμπιακής αποστολής κ. Ισίδωρο Κούβελο στους αθλητές που πήραν μέρος στου αγώνες χωρίς όμως να αποσπάσουν κάποια διάκριση και στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υφυπουργός αθλητισμού κ. Σταύρος Κοντονής τονίζοντας ότι οι διακρίσεις των Ελλήνων αθλητών, έγιναν χωρίς να υπάρχει καμία σκιά, καμία αμφισβήτηση και κανένας υπαινιγμός. “Τα καθαρά μετάλλια είναι μια ανάσα αισιοδοξίας στην καχυποψία που επικρατεί στην διεθνή συζήτηση για τον αθλητισμό” κατέληξε.

O κ. Κοντονής δήλωσε επίσης ότι νιώθει περήφανος για το λόγο ότι δέχθηκε τα συγχαρητήρια πολλών διεθνών παραγόντων του αθλητισμού για τη συμπεριφορά των αθλητών μας και των συνοδών τους.

O κ. Γιάννης Σπανουδάκης, μέλος του ΔΣ του stoiximan.gr (δεξιά), παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη. Πηγή: CNN Greece

Η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών στους αθλητές μας που δεν κατέκτησαν κάποιο μετάλλιο αλλά πήραν μία από την τέταρτη έως την όγδοη θέση στο αγώνισμα τους. Μεταξύ αυτών η ομάδα της τετράκοπου των ανδρών, η ομάδα ανδρών του πόλο, ο Βύρων Κοκκαλάνης στην ιστιοσανίδα και τα κορίτσια της δίκοπου στην κωπηλασία, Κατερίνα Νικολαΐδου και Σοφία Ασουμανάκη. Την απονομή της τιμητικής πλακέτας στις δύο κοπέλες έκανε ο θρύλος της ελληνικής άρσης βαρών Πύρρος Δήμας που στο σύντομο σχόλιό του είπε ότι “με την ελάχιστη βοήθεια που είχαν όλοι οι αθλητές της ελληνικής ομάδας και την προσπάθεια που έκαναν, είναι όλοι τους χρυσοί ολυμπιονίκες”.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος στην ομιλία του δεσμεύτηκε ότι η ΕΟΕ θα συνεχίσει να συμπαρίσταται στις προσπάθειες των αθλητών μας. Ζήτησε από την πολιτεία να βοηθήσει τους αθλητές να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν αλλά και από τους χορηγούς να βοηθήσουν του αθλητές στην επαγγελματική τους αποκατάσταση όταν θα έχουν σταματήσει πλέον να αγωνίζονται.
Ειδική μνεία έκανε ο κ. Καπράλος στους χορηγούς, λέγοντας ότι τους αξίζει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο από τις επιτυχίες του Ρίο. Ειδικά όσους συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Υιοθετήστε ένα αθλητή στο δρόμο για το Ρίο”, η βοήθεια των οποίων ήταν καθοριστική για τις προσπάθειές τους. Να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι εδική αναφορά στους ιδιώτες χορηγούς έκανε και ο υφυπουργός αθλητισμού λέγοντας ότι αποτελούν τη “συνέχιση του ιστορικού παραδείγματος των χορηγών που από την αρχαιότητα ενισχύουν το κοινωνικό σύνολο στην πραγματοποίηση ευγενών και ανώτερων σκοπών”

Η βραδιά έκλεισε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στην Άννα Κορακάκη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Πηγή: CNN Greece

Στη συνέχεια ξεκίνησε η απονομή τιμητικών πλακετών στους ολυμπιονίκες μας που ανέβηκαν στο βάθρο, με πρώτους του Μαντή Παναγιώτη και Καγιαλή Παύλο που πήραν το χάλκινο μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα. Την απονομή έκανε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η χρυσή Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.
Την απονομή στον αργυρό ολυμπιονίκη της κολύμβησης Σπύρο Γιαννιώτη έκανε το μέλος του ΔΣ του stoiximan κ. Ιωάννης Σπανουδάκης ο οποίος δήλωσε αποκλειστικά στο CNN Greece ότι “η στήριξη που παρέχει το stoiximan αυτή τη δύσκολη από οικονομικής άποψης εποχή στους αθλητές είναι καθοριστική και πολύ σημαντική”.

Ο πατέρας της χρυσής ολυμπιονίκη στα άλμα επί κοντώ Κατερίνας Στεφανίδη παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον θρύλο του επί κοντώ Γιώργο Ρουμπάνη, ο κ. Κοντονής απένειμε την πλακέτα στην Λευτέρη Πετρούνια, χρυσό ολυμπιονίκη στους κρίκους, και η βραδιά έκλεισε με την απονομή στην Άννα Κορακάκη από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος τόνισε πως η επιτυχία της στη σκοποβολή είναι σπάνια και μοναδική για την Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ