ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη νεαρού που εμπλέκεται στην επίθεση κατά Κουμουτσάκου

Σύλληψη νεαρού που εμπλέκεται στην επίθεση κατά Κουμουτσάκου
Phasma/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στη σύλληψη ενός νεαρού άνδρα, προχώρησε η κρατική ασφάλεια σε σχέση με την χθεσινή επίθεση εναντίον του Γ. Κουμουτσάκου. Το συγκεκριμένο άτομο σύμφωνα με την Αστυνομία, φέρεται να ταυτοποιήθηκε στην επίθεση σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ.

Στον έκτο όροφο της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, στο κτίριο της ΓΑΔΑ, προσήχθη νωρίτερα την Παρασκευή και συνελήφθη, 24άχρονος άνδρας, κάτοικος περιοχής της δυτικής Αττικής, για συμμετοχή στη βίαιη επίθεση σε βάρος του Βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σύμφωνα με Αστυνομικές πηγές, πρόκειται για τον ευσωμο νεαρό άνδρα με τη φόρμα, ο οποίος εντοπίζεται σε διαφορετικά στιγμιοτυπα βιντεοληπτικών εγγραφών και σε φωτογραφικά στιγμιοτυπα, να έχει πάρει υπό την "προστασία" του το Γιώργο Κουμουτσάκο, και να περπατάει μαζί του μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Αρχικά ο νεαρός, σύμφωνα με τα πλάνα που έχουν εξετάσει οι Αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, εντοπίζεται να συνομιλεί με τον άνδρα με την αθλητική ζακέτα, ο οποίος στη συνέχεια γρονθοκοπά τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 24άχρονος "φαινομενικά προστατεύει" το Βουλευτή της ΝΔ από την επίθεση, καθώς φέρεται ότι στοχευμένα τον οδήγησε σε σημείο όπου δέχεται επίθεση, στην οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετέχει και ο ίδιος. Ο 24άχρονος, ο οποίος είναι και μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, υποστηρίζει ότι πρόθεσή του ήταν να προστατέψει το Βουλευτή όταν δέχθηκε αρχικά φραστική επίθεση, τον οποίο επισημαίνει ότι δε γνώριζε, και τον απομάκρυνε από το σημείο, μέχρι που εμφανίστηκε η διμοιρία των ΜΑΤ.

Από την Κρατική Ασφάλεια, έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία, με τις κατηγορίες της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και της διατάραξης κοινής ειρήνης. Στη δικογραφία, περιλαμβάνονται εκτός από τον 24άχρονο, επιπλέον τέσσερα άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Μεταξύ των κατηγορουμένων και μια γυνάικα, στην οποία αποδίδεται συμμετοχή στα επεισόδια και τη βίαιη επίθεση σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο οι οποίοι αναζητούνται, κατασχέθηκαν δύο φυσίγγια των 7,62 mm, δύο σουγιάδες και δέκα αυτοκόλλητα της Χρυσής Αυγής.

Από τις Αρχές, εξετάζεται το ενδεχόμενο έκδοσης Εισαγγελική Διάταξης δημοσιοποίησης φωτογραφιών, για τα προσδιορισμενα άτομα τα οποία έχουν καταγραφεί να συμμετέχουν στο επεισοδιο και να βιαιοπραγούν σε βάρος του Γιώργου Κουμουτσάκου, τα οποία δεν έχουν ταυτοποιήσει οι Αστυνομικοί, απευθύνοντας έκκληση προς του πολίτες για παροχή πληροφοριών για τον προσδιορισμό στα στοιχεία των απεικονιζόμενων προσώπων.

Νωρίτερα, ο Γ. Κουμουτσάκος κατέθεσε μήνυση κατ' αγνώστων στην Εισαγγελία προσκομίζοντας φωτογραφίες των προσώπων που του επιτέθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ