ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 18 μήνες με αναστολή γιατί σκότωσε τον σκύλο του

Θεσσαλονίκη: 18 μήνες με αναστολή γιατί σκότωσε τον σκύλο του
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Carlos Garcia Rawlins

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετη αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, επέβαλε το Α' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 39χρονο που κακοποίησε μέχρι θανάτου το κουτάβι του στο μπαλκόνι του σπιτιού του.

Η υπόθεση πήρε δημοσιότητα μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο από φιλοζωικές οργανώσεις.

Ο 39χρονος επικαλέστηκε ψυχική διαταραχή ωστόσο το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Ο ίδιος στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος, κάνοντας λόγο για «παρορμητική συμπεριφορά» και «εξάρσεις» που εκδηλώνονταν στον επαγγελματικό του βίο.

«Είχα πίεση αφότου χώρισα. Ήθελα το σκυλί για συντροφιά, αλλά διαπίστωσα ότι χρειαζόταν πολλή φροντίδα. Κακώς δεν το έδωσα» είπε, ενώ σε ερώτηση εάν θα έπραττε το ίδιο, εάν στη θέση του άτυχου τετράποδου ήταν το παιδί του, είπε: «άλλο παιδί κι άλλο σκυλί», προκαλώντας σφοδρή αντίδραση από εκπροσώπους φιλοζωικών οργανώσεων που ήταν στο ακροατήριο. Σημείωσε μάλιστα, ότι μετά το περιστατικό απευθύνθηκε σε ψυχιατρείο και έκτοτε λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Το τριών μηνών σκυλάκι μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση σε κτηνιατρείο, όπου παρά τις προσπάθειες υπέκυψε στα τραύματά του.

Να σημειωθεί, ότι εκτός από το ποινικό σκέλος, σε βάρος του 39χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ