ΕΛΛΑΔΑ

Τετραήμερο φεστιβάλ μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων στις Σέρρες

Τετραήμερο φεστιβάλ μπουγάτσας και τοπικών προϊόντων στις Σέρρες
Φωτογραφία αρχείου από τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008 και 1ο Φεστιβάλ Μπουγάτσας που διοργανώθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην πόλη των Σερρών. Σερραίοι επαγγελματίες του είδους έφτιαξαν τη μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα, διεκδικώντας μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα τετραήμερο όλο γλύκα, πασπαλισμένο με μπόλικη άχνη και κανέλα, ξεκινά από αύριο Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στο δημοτικό κεντρικό πάρκο (θεατράκι) των Σερρών.

Πρόκειται για το Φεστιβάλ Μπουγάτσας και Τοπικών Προϊόντων «Bougatsa Days 2016» που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Σωματείο Ζαχαροπλαστών και Μπουγατσοποιών του νομού.

«Η ιδέα αυτή ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια για να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα στην μπουγάτσα και σε όλα τα τοπικά προϊόντα, Να καταφέρουν οι παραγωγοί μας να τα κάνουν γνωστά παραέξω, διότι αυτές τις δύσκολες ημέρες τα προϊόντα μας χρειάζονται προβολή και κατανάλωση», δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm», ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Σερρών Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Για όσο διαρκεί το φεστιβάλ, στους ντόπιους και τους επισκέπτες θα μοιραστούν δωρεάν μπουγάτσα με κρέμα, τυρί, σπανάκι και κρέας, ενώ οι ζαχαροπλάστες θα μοιράζουν δωρεάν γλυκά.

«Στα Σέρρας» θα βρίσκονται επίσης 36 σεφ από το παγκόσμιο κλαμπ μαγείρων που θα συνεργαστούν με τους μπουγατσατζήδες της περιοχής, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν μαζί νέες γεύσεις.

«Θα δούμε πώς μπορούν οι μπουγατσατζήδες ν' ανοίγουν τα φύλλα και οι σεφ να κάνουν μια γέμιση που δεν την ξέρουμε και δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμη», πρόσθεσε ο κ.Γρηγοριάδης.

Οι δεκάδες εκθέτες και οι φορείς που θα συμμετέχουν στο τετραήμερο φεστιβάλ θα παρουσιάσουν την τεχνική της παραδοσιακής μπουγάτσας, ενώ η όλη έκθεση θα πλαισιωθεί από μία γιορτή με μουσική, χορούς από πολιτιστικούς συλλόγους, τραγούδια από σερραϊκά και σερβικά συγκροτήματα και ξυλοπόδαρους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ