ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Εγώ ήμουν στο Πολυτεχνείο, ο Φίλης πού ήταν;

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Εγώ ήμουν στο Πολυτεχνείο, ο Φίλης πού ήταν;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Δριμεία επίθεση στον υπουργό Παιδείας, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιά, Σεραφείμ, με αφορμή την κόντρα των τελευταίων ημερών ανάμεσα στην Εκκλησία και τον Νίκο Φίλη.

Ο Μητροπολίτης Πειραιά, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά" απαντώντας στον υπουργό Παιδείας, για τα όσα ισχυρίστηκε για τον ρόλο της Εκκλησίας κατά τη διάρκεια της Δικτατορίας είπε με νόημα.

«Θα πω κάτι στον κ. Φίλη με πολλή αγάπη στο πρόσωπό του, με τιμή και σεβασμό. Ρώτησε τι έκανε η Εκκλησία στην Δικτατορία. Λοιπόν, να του πω εγώ που είμαι μέλος της Εκκλησίας. Εγώ τότε ήμουν νέος φοιτητής. Ήμουν στο Πολυτεχνείο. Ερωτώ ο κ. Φίλης πού ήταν;»

Επίσης, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ τόνισε: «Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Φίλης δεν ελέγχει τι λέει. Δυστυχώς. Χωρίς φειδώ χωρίς αυτοέλεγχο. Ισχυρίζεται ότι η εκκλησία ευθύνεται για την ηθική έκπτωση του λαού μας. Αναφέρει ιστορικά γεγονότα, τα οποία δεν είναι όπως τα παρουσιάζει.»

Την ίδια στιγμή, αναφερόμενος στην περίοδο της Κατοχής είπε χαρακτηριστικά «Γιατί κατά την κατοχή η Εκκλησία έδωσε αιματηρές μάχες για να διασώσει τον Λαό, για να διασώσει τους Εβραίους συνέλληνες, τους μαχητές των συμμάχων που είχαν μείνει στην Ελλάδα κλπ.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ