ΕΛΛΑΔΑ

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Υπουργείο Άμυνας (vid & pics)

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Υπουργείο Άμυνας (vid & pics)
Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης (φωτογραφία αρχείου)

«Τα λεφτά δεν είναι του στρατού, είναι του λαού», γράφει το κεντρικό πανό που κρατούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο Άμυνας το πρωί της Τρίτης και διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των δικαστικών αποφάσεων, αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια.

Στο «στόχαστρο», των διαδηλωτών έχει μπει και ο ίδιος ο υπουργός Πάνος Καμμένος από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί, αν δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του, φωνάζοντας το σύνθημα: «Καμμένο θυμήσου την υπόσχεση σου κι αν δεν μπορείς παραιτήσου».

Κύριο αίτημά τους είναι να μην μειωθούν τα ειδικά τους μισθολόγια υπενθυμίζοντας στον υπουργό την προεκλογική του υπόσχεση το 2015.

Οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που τους προστατεύουν, οι οποίες δεν εφαρμόζονται από την κυβέρνηση.

«Παρά την απόφαση του ΣτΕ που δικαιώνει τους ενστόλους, η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε ειδικά μισθολόγια περικοπών. Οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να εφαρμόζονται, για να υπάρχει κράτος», είπε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος, σημειώνοντας πως οι ένστολοι προτίθενται να κάνουν καθημερινά κινητοποιήσεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στις περικοπές.

IMG 2698

CNN Greece

IMG 2699

CNN Greece

Οι συνδικαλιστές είχαν προειδοποιήσει ήδη από την ΔΕΘ πως θα κλιμάκωναν τις κινητοποιήσεις ενώ όπως τονίζουν θα προσφύγουν ξανά στα δικαστήρια.

IMG 2701

CNN Greece

IMG 2702

CNN Greece

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΕΔΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της και προαναγγέλλει συλλαλητήριο σήμερα το απόγευμα, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφέρει 6 μεγάλες ΔΕΚΟ και συγκεκριμένα την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ, τη ΔΕΗ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, την ΕΛΒΟ και τις Κτιριακές Υποδομές, στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) που θα λειτουργεί υπό την "ομπρέλα" του Υπερταμείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ