ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΛ. ΑΣ. απέκτησε σελίδα στο Facebook

Η ΕΛ. ΑΣ. απέκτησε σελίδα στο Facebook
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μετά το Twitter και το Youtube, η Ελληνική Αστυνομία απέκτησε επίσημη σελίδα στο Facebook, η οποία σε μόλις 25 μέρες λειτουργίας –δημιουργήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου- έχει ήδη φτάσει τους 6.800 φίλους, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς και με γρήγορο ρυθμό.

Στόχος της δημιουργίας της σελίδας είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί τους χρήστες του διαδικτύου για διάφορα θέματα, με τρόπο άμεσο και γρήγορο και παράλληλα να δέχεται απόψεις, παρεμβάσεις ή και καταγγελίες πολιτών, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα ζητήματα που αφορούν στη σχέση με την κοινωνία.

«Κανένα από τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τον κόσμο δεν μένει χωρίς απάντηση, ενώ όλα τα σχόλια διαβάζονται και αξιολογούνται», τονίζει η αστυνόμος Β' Ιωάννα Μαρμάρου, υπεύθυνη της ομάδας των social media της ΕΛ.ΑΣ.

ELAS

Πιο συγκεκριμένα, η θεματολογία των αναρτήσεων στοχεύει στο να διευκολύνουν την καθημερινότητα του πολίτη, όπως η κίνηση στους δρόμους, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και χρηστικές πληροφορίες για έκδοση διαφόρων εγγράφων. Επίσης, η οδική ασφάλεια, η κακοποίηση γυναικών και παιδιών, η προστασία των ζώων, η ασφαλής χρήση του διαδικτύου, η προστασία των ηλικιωμένων από τις απάτες είναι μερικά από τα θέματα που μπορεί να διαβάσει κάποιος στα social media της ΕΛ.ΑΣ.

Για το λόγο αυτό η Αστυνομία ζητάει την συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, ώστε να πιάνει τόπο οποιαδήποτε συμβουλή ή επισήμανση, που αφορά σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, ασφάλειας και καθημερινότητας.

Στελέχη του Αρχηγείου της ΕΛ. ΑΣ. χαρακτηρίζουν εντυπωσιακή και ιδιαίτερα αισιόδοξη για την άμεση επικοινωνία της Αστυνομίας με τους πολίτες και την εδραίωση της σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία, την ανταπόκριση των χρηστών του διαδικτύου στη λειτουργία της επίσημης ιστοσελίδας του Σώματος στο Facebook.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ