ΕΛΛΑΔΑ

Εφάπαξ: «Ψαλιδισμένα» θα καταβληθούν τον Νοέμβριο σε 7.000 συνταξιούχους

Εφάπαξ: «Ψαλιδισμένα» θα καταβληθούν τον Νοέμβριο σε 7.000 συνταξιούχους
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/φωτογραφία αρχείου

Την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ περιμένει η κυβέρνηση προκειμένου να πληρώσει τα εφάπαξ σε περίπου 7.000 συνταξιούχους από το δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, πέντε χιλιάδες ασφαλισμένοι του Δημοσίου, χίλιοι του ΤΑΠΙΤ και ισάριθμοι του ΤΑΥΤΕΚΩ (ΔΕΚΟ-Τράπεζες) θα δουν στα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα ψαλιδισμένα εφάπαξ τους.

Όσον αφορά στους δικαιούχους που έκαναν τη σχετική αίτηση στις αρχές του 2014, αυτοί θα πληρωθούν τον Νοέμβριο, ενώ τους επόμενους μήνες, Δεκέμβριο και Ιανουάριο, οι πληρωμές αναμένεται να μπουν ξανά στον «πάγο» καθώς θα πρέπει να προωθηθεί η περίπλοκη διοικητική διαδικασία συγχώνευσης των Ταμείων Πρόνοιας στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Σημειώνεται ότι το νέο εφάπαξ στον δημόσιο τομέα είναι μειωμένο από 15,64% έως 18,26% σε σχέση με το βοήθημα που είχαν λάβει αντίστοιχης ασφαλιστικής ταυτότητας υπάλληλοι που αποχώρησαν πριν από την 1/9/2013.

Μεγάλοι χαμένοι είναι οι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης υπάλληλοι που έφυγαν μετά την 1/9/2013 με 25ετία και οι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης που έφυγαν με 30ετία ή 35ετία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ