ΕΛΛΑΔΑ

Νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας» στον Τύρναβο – Ζευγάρι Ρομά κρατούσε 6χρονο κοριτσάκι

Νέα υπόθεση «μικρής Μαρίας» στον Τύρναβο – Ζευγάρι Ρομά κρατούσε 6χρονο κοριτσάκι
Ελληνική Αστυνομία

Τις φωτογραφίες του 6χρονου κοριτσιού, το οποίο βρέθηκε να ζει σε καταυλισμό τσιγγάνων στον Τύρναβο Λάρισας, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν οι βιολογικοί γονείς του παιδιού.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αυτό περιστατικό με πρωταγωνίστρια το 6χρονο κοριτσάκι στον Τύρναβο Λάρισας, θυμίζει την υπόθεση της μικρής Μαρίας, σε οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα, τον Οκτώβριο του 2013 που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Συγκεκριμένα, στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο ανδρών και μίας γυναίκας, προχώρησαν τη Δευτέρα, οι Αστυνομικές Αρχές στον Τύρναβο, καθώς στην οικία όπου διέμεναν, εντοπίστηκε ένα εξάχρονο κοριτσάκι, που δεν είναι βιολογικό παιδί κανενός από τους τρεις. Οι Αρχές πραγματοποιούν ήδη τις σχετικές έρευνες, ενώ το κοριτσάκι φέρεται να έχει καταγωγή από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας προχώρησαν σε έρευνα σε οικία στον οικισμό Ρομά του Τυρνάβου, όπου κατοικεί ένα άγαμο ζευγάρι ημεδαπών και συγκεκριμένα ένας 42χρονος και μία 41χρονη, κρατώντας ένα ανήλικο κορίτσι που δεν είναι βιολογικό τους παιδί.

Όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε για ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου του έγινε και το σχετικό τεστ DNA, με το οποίο αποδείχτηκε ότι το 6χρονο κορίτσι δεν ήταν τέκνο των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθούν, καθώς όπως ισχυρίζονται η βιολογική τους μητέρα η οποία είναι από την Βουλγαρία, γνωρίζει για την παρουσία της κόρης της στην Ελλάδα και τις επόμενες ημέρες θα έρθει να καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές της Βουλγαρίας, ενημερώθηκαν για την υπόθεση πριν από λίγες ώρες, μετά τα δημοσιεύματα του Τύπου στη γειτονική χώρα.

Σημειώνεται ότι την ώρα που η αστυνομία πραγματοποιούσε έρευνα στο σπίτι των δύο συλληφθέντων, ένας άλλος άνδρας 34 ετών διέφυγε με Ι.Χ επιβατικό όχημα.

Λίγο αργότερα εντοπίστηκε από τους άνδρες της αστυνομίας, όπου και διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούν σε βάρος του δύο εντάλματα σύλληψης για τα αδικήματα της συγκρότησης – διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης περίπτωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ