ΕΛΛΑΔΑ

Ανακωχή στη «μάχη» των θρησκευτικών - Τι συμφώνησαν Ιερώνυμος - Τσίπρας

Ανακωχή στη «μάχη» των θρησκευτικών - Τι συμφώνησαν Ιερώνυμος - Τσίπρας
EUROKINISSI

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο μέγαρο Μαξίμου, που είχε ως στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στη διαμάχη Εκκλησίας – Πολιτείας για το θέμα της διδασκαλίας των θρησκευτικών.

Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο το κατώφλι του Μαξίμου, πέρασαν οι μητροπολίτες Μεσογαίας, Φθιώτιδας και Σπάρτης, ενώ στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό κάθισαν ο υπουργός Παιδείας και ο κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος.

Από την πλευρά της κυβέρνησης και σύμφωνα με τα όσα είπε εξερχόμενος ο Νίκος Φίλης, το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό και δεν υπάρχει πλέον καμία παρεξήγηση. Όπως τόνισε βέβαια ο υπουργός Παιδείας τα προγράμματα θα συνεχιστούν κανονικά ωστόσο δεν θα συνεχιστεί – τουλάχιστον για τώρα – η έκδοση νέων βιβλίων.

«Δεν έχουμε δογματική αντίληψη, θέλουμε τον διάλογο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης.

Λίγα λεπτά νωρίτερα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος είχε μιλήσει για το αποτέλεσμα της συνάντησης λέγοντας πως «ήρθησαν οι παρεξηγήσεις» και ξεκινά «αγώνας συνεργασίας».

Αποφεύγοντας να απαντήσει εάν ο διάλογος θα είναι από μηδενική βάση, ο κ.Ιερώνυμος είπε πως η διδασκαλία των θρησκευτικών θα γίνει φέτος στα σχολεία με τα παλιά βιβλία.

Ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση δήλωσε πως ο διάλογος είναι πάντα γόνιμος και ότι Εκκλησία και Πολιτεία συνεχίζουν ενωμένες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ