ΕΛΛΑΔΑ

Δικάζεται στις 19 Νοεμβρίου ο συλληφθείς για την επίθεση στον Κουμουτσάκο

Δικάζεται στις 19 Νοεμβρίου ο συλληφθείς για την επίθεση στον Κουμουτσάκο
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την άμεση παραπομπή σε δίκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου αποφάσισε ο εισαγγελέας για τον 24χρονο συλληφθέντα για την επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκο.

Με αυτή του την απόφαση ο εισαγγελέας δείχνει πως συμφωνεί με την εκδοχή της αστυνομίας ότι συμμετείχε στην βιαιοπραγία αλλά και ότι επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο.

Ο 24χρονος Βασίλης Λούκος που κατηγορείται για συνέργεια σε σωματική βλάβη και διατάραξη κοινής ειρήνης έχοντας δυο αστυνομικούς ως μάρτυρες υπέρ του, αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 19 Νοεμβρίου όπου θα παραστεί και ο Γ. Κουμουτσάκος.

Κατά την προσαγωγή του μάλιστα σήμερα στον εισαγγελέα είχε στο πλευρό του στην Ευελπίδων φίλους και οικείους του, καθώς και πολλά μέλη ποντιακών σωματείων.

Είναι μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας και υποστηρίζει ότι επιχείρησε να προστατέψει το Γιώργο Κουμουτσάκο.

Σύμφωνα, όμως, με την αστυνομία, του αποδίδεται συμμετοχή στις βιαιοπραγίες σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ καθώς φέρεται "φαινομενικά" να επιχείρησε να προστατέψει το βουλευτή, ενώ του αποδίδεται συμμετοχή στην επίθεση.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τρεις άνδρες και μια νεαρή γυνάικα, που έχουν καταγραφεί σε βιντεοληπτικό υλικό και φωτογραφικά στιγμιότυπα να επιτίθενται βίαια, να προπηλακίζουν, να χτυπούν και να σκίζουν τα ρούχα του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ταυτοποιήθηκαν από την Κρατική Ασφάλεια το απόγευμα της Παρασκευής, τα στοιχεία των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δύο από τους κατηγορούμενους στην ποινική δικογραφία, έχουν προσδιορισθεί ως μέλη της Χρυσής Αυγής, φερόμενοι κατά το παρελθόν να έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια κατά πολιτικών και αλλοδαπών.

Ο Ν. Τόσκας μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ανέφερε ότι έχει διαταχθεί η διενέργεια ΕΔΕ για να ερευνηθεί αν υπήρξε αδράνεια από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά την επίθεση στο Γιώργο Κουμουτσάκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ