ΕΛΛΑΔΑ

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προειδοποιούν τον Σπίρτζη ότι θα «σηκώσουν» χειρόφρενο

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προειδοποιούν τον Σπίρτζη ότι θα «σηκώσουν» χειρόφρενο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Τελεσίγραφο στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, να σεβαστεί την ισχύουσα οικονομική συμφωνία Δημοσίου-ΟΑΣΘ και να καταβάλει τα δεδουλευμένα των δύο τελευταίων μηνών, αποστέλλουν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, προειδοποιώντας ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις από την επόμενη Τετάρτη 13 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό 2.300 οικογενειών από τον κ. Σπίρτζη, το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ δίνει προθεσμία έως την Τρίτη 12 Οκτωβρίου στον υπουργό να καταβάλει τα δεδουλευμένα Αυγούστου και Σεπτεμβρίου.

Απευθυνόμενοι στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι καθιστούν σαφές ότι «η μη επανάληψη των κινητοποιήσεών μας, εξαρτάται αποκλειστικά πλέον απ' τις πρωτοβουλίες του υπουργού». «Τον καλούμε να τις αναλάβει άμεσα για να μην ξαναρχίσουν απ' τις 13.10.2016 οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η ταλαιπωρία των πολιτών», διαμηνύουν, καταλήγοντας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ:
«Ανακοινώνουμε στους συμπολίτες μας, ότι ο εμπαιγμός προς 2.300 οικογένειες εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και σε έναν ολόκληρο νομό συνεχίζεται.
Η Ελληνική πολιτεία που εκπροσωπεί ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης και ο ΟΑΣΘ, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι εργαζόμενοι, παραμένουμε απλήρωτοι εκ νέου για 2 μήνες και ήδη διανύουμε τον τρίτο μήνα εργασίας χωρίς την καταβολή των δεδουλευμένων μας.
Αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ έχει δεσμευτεί ότι αν καταβληθούν τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουλίου, θα προχωρήσει στις διαδικασίες προεκταμίευσης και της αντισταθμιστικής καταβολής του μηνός Νοεμβρίου για να μας καταβληθούν και τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, αν και τον ενημερώσαμε ότι μας καταβλήθηκαν και ήταν ο λόγος που διακόψαμε την επίσχεση εργασίας απ' τις 29 Σεπτεμβρίου. Σε τι στοχεύει; Γιατί απαξίωσε πλήρως το συμφωνηθέν πρακτικό της 28-8-2016 στο υπουργείο Εργασίας, το οποίο συνυπέγραψε και η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Πέρκα; Γιατί καθυστερεί η εκταμίευση των όποιων ποσών έχουν προγραμματίσει και είχαν δεσμευτεί ότι θα εκταμιεύσουν τα Υπουργεία Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για την κάλυψη απωλειών εσόδων του ΟΑΣΘ απ' την ασκούμενη κοινωνική πολιτική;

Καλούμε τον Υπουργό Υποδομών να σεβαστεί την ισχύουσα οικονομική συμφωνία μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ και να προχωρήσει, στην έναρξη ουσιαστικών και αποτελεσματικών διαβουλεύσεων, μεταξύ της Κυβέρνησης και του ΟΑΣΘ (με τη συμμετοχή και των Εργαζομένων) για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που προκαλεί τη συσσώρευση και μεγέθυνση των οικονομικών προβλημάτων στον Οργανισμό, προς αποκατάσταση της κανονικότητας, με σεβασμό στην υφιστάμενη οικονομική συμφωνία έως της αντικατάστασής της με νέα, ως επιτάσσουν το Σύνταγμα και οι νόμοι της Χώρας μας.

Οι Εργαζόμενοι έχουν ολοκληρωμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις και θα τις υποβάλουν στον διάλογο που προτείνουμε.

Η μη επανάληψη των κινητοποιήσεών μας, εξαρτάται αποκλειστικά πλέον απ' τις πρωτοβουλίες του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Τον καλούμε να τις αναλάβει άμεσα για να μην ξαναρχίσουν απ' τις 13.10.2016 οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η ταλαιπωρία των πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ