ΕΛΛΑΔΑ

Βόλβη: Οι γονείς δεν έστειλαν ξανά τα παιδιά τους σχολείο λόγω προσφύγων

Βόλβη: Οι γονείς δεν έστειλαν ξανά τα παιδιά τους σχολείο λόγω προσφύγων
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ - Eurokinissi

Οι γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Προφήτη δήμου Βόλβης δεν έστειλαν τα παιδιά του στο σχολείο για δεύτερη μέρα, αντιδρώντας στην χρήση των δομών και από τα προσφυγόπουλα.

Χθες, πρώτη μέρα φοίτησης για τα παιδιά των προσφύγων, προσήλθαν στο σχολείο 16 από τα 130 παιδιά. Σήμερα εμφανίστηκαν για μάθημα συνολικά 25.

Ο διευθυντής του σχολείου Σωτήρης Τσιομπάνης μίλησε για νοοτροπία των κατοίκων της περιοχής που έχει ιστορικό Το 2011 όταν το σχολείο συγχωνεύθηκε με άλλα δημοτικά γειτονικών χωριών (Ευαγγελισμό, Νυμφόπετρα), οι γονείς των μαθητών και πάλι είχαν αντιδράσει απέχοντας από τα μαθήματα, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο έως τον Δεκέμβριο.

«Την εκπαιδευτική πολιτική την καθορίζει το υπουργείο Παιδείας και όχι οι κάτοικοι μιας περιοχής και ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα παιδιά των προσφύγων πρέπει να πηγαίνουν σε δομές που λειτουργούν», σχολίασε με τη σειρά του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης.

Ο κ. Ανανιάδης τόνισε φυσικά ότι η εκπαίδευση στο δημοτικό σχολείο είναι υποχρεωτική και δεν εξαρτάται από τη θέληση των γονιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ