ΕΛΛΑΔΑ

Τσατάνη ή βιβλιοπωλείο ο στόχος της έκρηξης στην Ιπποκράτους

Τσατάνη ή βιβλιοπωλείο ο στόχος της έκρηξης στην Ιπποκράτους
CNN Greece, Νικόλ Παπάζογλου

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11 τη νύχτα στο κέντρο της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Προηγήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα στην Εφημερίδα των Συντακτών στο οποίο άγνωστος προειδοποιούσε ότι σε μισή ώρα θα εκραγεί βόμβα στο βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» στην οδό Ιπποκράτους 112. Σε δεύτερο τηλεφώνημα στο zougla.gr ο άγνωστος προειδοποίησε ότι θα εκραγεί η βόμβα σε 15 λεπτά.

«Δεν είναι φάρσα. Πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει ανθρώπους από τα παράθυρα» φέρεται να είπε ο άνδρας που τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στο zougla.gr.

Ωστόσο οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός έσκασε δέκα λεπτά μετά το χρονικό περιθώριο που είχε δώσει γεγονός που σημαίνει ή ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα ή ότι είπαν ψέματα για την ώρα που θα σημειωθεί η έκρηξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μία πλαστική σακούλα κάτω από σταθμευμένο αυτοκίνητο αστυνομικού.

ΕΚΡΗΞΗ 4

(Πηγή: CNN Greece, Νικόλ Παπάζογλου)

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών και διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχει και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός.

Η οδός Ιπποκράτους είναι κλειστή, όπως και οι κάθετοι δρόμοι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

123 2 copy
ΕΚΡΗΞΗ 3

(Πηγή: CNN Greece, Νικόλ Παπάζογλου)

(Πηγή: CNN Greece, Νικόλ Παπάζογλου)

Βίντεο από κάτοικο της περιοχής

Στόχος η Γεωργία Τσατάνη;

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στην είσοδο της οικίας όπου κατοικεί η Εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη.

«Αν και είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων φυλάξεως παρά ταύτα η ελληνική πολιτεία μείωσε την φύλαξή της αφαιρώντας κάποιους από τους φύλακες» ανέφερε και συνέχισε:

«Είχε υποβληθεί από την κυρία Εισαγγελέα ένσταση η οποία ουδέποτε απαντήθηκε. Με τη μείωση της φύλαξής της ο κίνδυνος αυξήθηκε και απόψε είχαμε το αποτέλεσμα της έκρηξης ενός εκρηκτικού μηχανισμού από τον οποίο κινδύνευε η ζωή της ίδιας και των κατοίκων που κατοικούν πέριξ της οικίας της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ