ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία Αίγινας: Το DNA «δείχνει» τον Θ. Λυκουρέζο στο τιμόνι

Τραγωδία Αίγινας: Το DNA «δείχνει» τον Θ. Λυκουρέζο στο τιμόνι
ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Eurokinissi

Οι αρχές τελικώς βρήκαν δείγματα DNA του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του μοιραίου ταχύπλοου Duende που στέρησε τη ζωή από τέσσερα άτομα στην Αίγινα, τον Αύγουστο του 2016.

Σύμφωνα με έγγραφο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται από το Βήμα και τη Freddo, το DNA του φερόμενου ως οδηγού του ταχύπλοου που σκόρπισε τον θάνατο, βρέθηκε τόσο στο πηδάλιο αλλά και τα χειριστήρια της μηχανής.

Υπενθυμίζουμε ότι το 8μετρο Duende είχε εμβολίσει 9μετρο πλοιάριο σκοτώνοντας τέσσερις επιβάτες και τραυματίζοντας πολλούς ακόμη.

Τις τελευταίες ημέρες είχε προκληθεί σύγχυση από δημοσιεύματα που επικαλούνταν παλαιότερο έγγραφο, το οποίο μιλούσε για εντοπισμό DNA διαφόρων ατόμων.

Πόρισμα στις 31 Αυγούστου 2016 από την Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων έκανε λόγο για πολλούς τύπους STR αγνώστων ανδρών ή και μείγματα DNA στο πηδάλιο και στα χειριστήρια των μηχανών.

Στην τελευταία εξέταση επιβεβαιώνεται η εύρεση του DNA του 77χρονου και αναφέρεται: «το δείγμα σάρωσης σε βαμβακοφόρο στειλεό, ο οποίος επισημάνθηκε με την ένδειξη 9 στα κομβία των χειριστηρίων των μηχανών, ταυτίζεται πέρα από κάθε αμφιβολία με τον γενετικό τύπο του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου».

Αναφορικά με τα άλλα δείγματα που βρέθηκαν στο πηδάλιο, τονίζεται πως δεν είναι επαρκή για να υπάρξουν περισσότερες συγκρίσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ