ΕΛΛΑΔΑ

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ - Συνεχίζεται η διαδικασία

Τηλεφώνημα για βόμβα στο ΣτΕ - Συνεχίζεται η διαδικασία
EUROKINISSI/ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

Έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στο Συμβούλιο Επικρατείας, μετά το τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού, καθώς πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο έλεγχος που πραγματοποιούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, χωρίς να βρεθεί κάτι ύποπτο.

Τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας έγινε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί με αποτέλεσμα να διακοπεί η διάσκεψη για τις τηλεοπτικές άδειες. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ερεύνησαν τους χώρους δίχως τελικώς να εντοπίσουν κάτι.

Συγκεκριμένα, το τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας έλαβαν η «Εφημερίδα των Συντακτών» και το «Βήμα». Ο άγνωστος ισχυρίστηκε ότι η βόμβα πως θα εκραγεί σε 45 λεπτά και τόνισε: «Δεν είναι αστείο, κινδυνεύουν ζωές».

IMG 3129
IMG 3130

Συνεχίζεται σήμερα η διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά την οποία θα κριθούν τα νομικά ζητήματα που αφορούν το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα κάνουν δεκτές τις προσφυγές των καναλιών και θα μπουν στην ουσία του ζητήματος, την εξέταση της συνταγματικότητας ή όχι του νόμου Παππά.

Παράλληλα, πάντως η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα γίνει νέα απόπειρα για συγκρότηση του ΕΣΡ αν και η Νέα Δημοκρατία διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να συναινέσει σε συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αν προηγουμένως δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά.

Κατά την πρώτη διάσκεψη της Ολομέλειας, που έγινε την Τετάρτη, το κλίμα ήταν και πάλι ιδιαίτερα οξυμένο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του εισηγητή της υπόθεσης και ορισμένων συμβούλων Επικρατείας καθώς ο πρώτος υποστήριξε ότι οι αιτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες και να μην προχωρήσουν στην εξέταση της συνταγματικότητας του νόμου κάτι που βρίσκει αντίθετους αρκετούς από τους υπόλοιπους δικαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ