ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για μεταφορά 100 κιλών ακατέργαστης κάνναβης

Συλλήψεις για μεταφορά 100 κιλών ακατέργαστης κάνναβης
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στη σύλληψη πέντε ατόμων που μετέφεραν περισσότερα από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο πίσω μέρος ΙΧ φορτηγού αυτοκινήτου, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί το βράδυ της Κυριακής στο όχημα στην Εθνική Οδό Αρδανίου-Ορμενίου, εντόπισαν 75 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 105.261 γραμμαρίων.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο 33χρονος οδηγός κατείχε πλαστή άδεια οδήγησης. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ορεστιάδας, σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και για πλαστογραφία, κατά περίπτωση.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ακατέργαστη κάνναβη

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα που εισήγαγε και διακινούσε ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στα Ιωάννινα τρία άτομα ηλικίας 22 έως 25 ετών, ενώ αναζητούνται δύο συνεργοί τους και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η οργάνωση εισήγαγε την κάνναβη από την Αλβανία, την μετέφερε και την αποθήκευε, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι εμπλεκόμενοι εφάρμοζαν συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης και με διακριτούς ρόλους ως προς την επαφή με τους προμηθευτές, την μεταφορά, την απόκρυψη και τη διακίνηση της κάνναβης.

Ο 23χρονος που συνελήφθη ήταν επιφορτισμένος κυρίως με την παραλαβή των ναρκωτικών που είχαν εισαχθεί, από σημείο της παραμεθορίου του νομού Ιωαννίνων, ενώ στη συνέχεια τα απέκρυπτε σε κοντινά δυσπρόσιτα σημεία. Έπειτα, με τη βοήθεια του 22χρονου, παραλάμβαναν τις ποσότητες της ακατέργαστης κάνναβης από τα σημεία απόκρυψης και τις μετέφεραν στην Αθήνα, με τον τελευταίο να κατέχει τον ρόλο του προπομπού στο δρομολόγιο.

Σε δασική περιοχή του νομού Ιωαννίνων, μετά από έρευνες αστυνομικών, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, που είχαν αποκρύψει οι δράστες, βάρους 38 κιλών και 200 γραμμαρίων. Παράλληλα, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ