ΕΛΛΑΔΑ

Κως: Βρέθηκε ένα αυτοκινητάκι που ανήκε στον μικρό Μπεν

Κως: Βρέθηκε ένα αυτοκινητάκι που ανήκε στον μικρό Μπεν
EPA / SOUTH YORKSHIRE POLICE / HANDOUT

Ένα μικρό αυτοκίνητο που ανήκε στον μικρό Μπεν βρήκαν οι Βρετανοί αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τις έρευνες για την ανεύρεση στοιχείων σχετικά με την εξαφάνισή του.

Η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ ξέσπασε σε κλάματα όταν οι αστυνομικοί της έδειξαν το συγκεκριμένο αυτοκινητάκι και τους είπε ότι πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια που είχε ο γιος της στην Κω.

«Κατά την εκτίμησή μας, το αντικείμενο αυτό ήταν στην κατοχή του Μπεν, την περίοδο που εξαφανίστηκε. Η ανάκτησή του και η τοποθεσία στην οποία βρέθηκε, ενισχύει την πεποίθησή μου ότι αυτό αφαιρέθηκε από το αγροτόσπιτο την ίδια ή την επόμενη μέρα από την εξαφάνιση του Μπεν», ανέφερε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, χωρίς να προσδιορίσει τι ακριβώς είναι αυτό που βρέθηκε.

Οι ερευνητές, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη λήξη των ερευνών έπειτα από 21 μέρες, φαίνεται πως καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Μπεν σκοτώθηκε, ωστόσο δεν μπορούν να πουν με απόλυτη βεβαιότητα πως καταπλακώθηκε από εκσκαφέα που καθάριζε την περιοχή εκείνη την ημέρα.

«Στη διάρκεια των ερευνών που κάναμε τους τελευταίους 19 μήνες, κλείσαμε μια σειρά υποθέσεων για το τι συνέβη στον Μπεν, πολλές από τις οποίες ήταν ανοιχτές για πάνω από 20 χρόνια», ανέφερε ο Κάζινς κατά τη συνέντευξη Τύπου.

«Η ομάδα μου και εγώ γνωρίζουμε ότι ένα μηχάνημα, ένας μεγάλος εκσκαφέας, χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό ενός κομματιού της γης στις 24 Ιουλίου του 1991, πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαινιζόταν από τους Νίνταμ», είπε και πρόσθεσε:

«Είναι επαγγελματική μου πεποίθηση ότι ο Μπεν Νίνταμ πέθανε ως αποτέλεσμα ατυχήματος κοντά στο αγροτόσπιτο στην περιοχή Ηρακλής, όπου τον είδαν να παίζει τελευταία φορά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ