ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καθηγήτρια έδιωξε από την τάξη διαβητική μαθήτρια

Θεσσαλονίκη: Καθηγήτρια έδιωξε από την τάξη διαβητική μαθήτρια
EUROKINISSI/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Σάλο έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη η ενέργεια μιας καθηγήτριας, η οποία ανάγκασε μια 16χρονη διαβητική μαθήτρια να βγει από την τάξη προκειμένου να ελέγξει την τιμή του σακχάρου της και να κάνει την ενέσιμη ινσουλίνη εφόσον χρειαζόταν.

Οι γονείς της μαθήτριας απευθύνθηκαν στον Λυκειάρχη για το περιστατικό, το οποίο στη συνέχεια το κατήγγειλαν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χρήστος Δαραμήλας, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ανέφερε πως η εκπαιδευτικός δικαιολόγησε την ενέργειά της, ισχυριζόμενη ότι η 16χρονη αποσπά την προσοχή των άλλων παιδιών και τα ωθεί στα ναρκωτικά.

Προς υπεράσπιση της 16χρονης μαθήτριας βρέθηκαν οι συμμαθητές της, οι οποίοι γνωρίζουν την κατάστασή της, αφού σε καθημερινή βάση πρέπει να ελέγχει την τιμή του σακχάρου της πριν και μετά το δεκατιανό της γεύμα και να κάνει την απαραίτητη ένεση.

«Θεωρώ απαράδεκτο για τους παιδαγωγούς οι οποίοι ετοιμάζουν νέες γενιές ανθρώπων που θα βγουν στην κοινωνία να δίνουν τέτοια παραδείγματα. Το σχολείο έχει την ευθύνη ως κοινωνικοποιητικός μηχανισμός να διδάσκει πρότυπα συμπεριφοράς, αξίες και κανόνες, να αίρει προκαταλήψεις και να προωθεί κοινωνικές αρετές και ευαισθησίες», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ