ΕΛΛΑΔΑ

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Άνδρο

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Άνδρο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος Άνδρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική Άνδρου, η φωτιά πέρασε από τους οικισμούς Άνω Άγιος Πέτρος, Κάτω Άγιος Πέτρος και Κυπρί, ωστόσο δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για το εάν έχουν προκληθεί ζημιές σε σπίτια.

Οι τοπικές αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν εκτός του οδικού δικτύου προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της κατάσβεσης.

Το απόγευμα επιχειρούσαν στο σημείο επιχειρούν όλες οι δυνάμεις του νησιού, φορείς και εθελοντές, ενώ παρόν στις επιχειρήσεις είναι και ο υπαρχηγός αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλου. Τις επιχειρήσεις ενισχύσαν δυνάμεις από την Αθήνα και πεζοπόρα της ΕΜΑΚ, καθώς και 12 επιπλέον οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο.

Αρχικά, στις επιχειρήσεις συμμετείχαν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και τέσσερα αεροσκάφη, 10 άτομα πεζοπόρο, δύο οχήματα από Δήμους, 18 εθελοντές και 4 βυτιοφόρα. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν ρίψεις νερού από αεροσκάφη CL415.

Από νωρίς το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή ενισχύθηκαν από την Αθήνα με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα εθελοντικά με 6 εθελοντές.

Μέχρι την ώρα που έπεσε το σκοτάδι τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα προσπάθησαν να κάνουν ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς, αλλά δεν τα κατάφεραν, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν.

Αυτή την ώρα έχουν κοπάσει οι ισχυροί άνεμοι που το απόγευμα δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει κίνδυνος για τις διάσπαρτες οικίες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ