ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ξεκίνησε η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η τρίτη κατά σειρά διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες παρά τα όσα ακούγονταν από το βράδυ της Δευτέρας ότι ήταν ενδεχόμενο να οδηγηθεί σε αναβολή.

Η τρίτη διάσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να κριθούν τα Συνταγματικά και νομικά θέματα που έχουν τεθεί από τους δικηγόρους των τηλεοπτικών σταθμών.

Ωστόσο, το έμφραγμα που υπέστη δικαστής του ΣτΕ, Αρ. Βώρος, ο οποίος νοσηλεύεται σε εντατική μονάδα, πυροδότησε τις συζητήσεις για αναβολή της σημερινής διάσκεψης.

Παράλληλα, έγινε γνωστό, ότι το αναπληρωματικό μέλος της σύνθεσης που θα κρίνει τις τηλεοπτικές άδειες, ο σύμβουλος Επικρατείας Δημήτρης Αλεξανδρής, είναι σε αναρρωτική άδεια, καθώς έσπασε το πόδι του στην Κρήτη όπου βρισκόταν και δεν συμμετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη σύνθεση της Ολομέλειας, το ένα αναπληρωματικό μέλος θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από την αιφνιδιαστική ασθένεια του κ. Βώρου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει άλλο αναπληρωματικό μέλος στη συγκεκριμένη σύνθεση.

Η απουσία ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της σύνθεσης, δεν σηματοδοτεί εξελίξεις, καθώς υπάρχει ένας ακόμη αναπληρωματικός σύμβουλος, ο οποίος μπορεί -κατ΄αρχάς- να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε.

Σε αυτό, όμως, θα πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου μεσούσης της διαδικασίας στο ΣτΕ, κατόπιν δημοσιευμάτων και διαρροών στον ηλεκτρονικό Τύπο που φέρουν δικαστή, μέλος του συγκεκριμένου δικαστηρίου, να έχει επιδείξει προσωπικό ενδιαφέρον για υποψήφια της Εθνικής Σχολής Δικαστών η οποία εν συνεχεία διορίστηκε στο ΣτΕ. Η δημοσιοποίηση αυτής της προσωπικής υπόθεσης και συνακόλουθη ενασχόληση με αυτήν του υπουργού Δικαιοσύνης σε επίπεδο διαταγής διενέργειες ελέγχου έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ στηλιτεύτηκε και από την πλευρά των Ενώσεων των Δικαστικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ