ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντάρτικο» από τον Π. Σκουρλέτη

«Αντάρτικο» από τον Π. Σκουρλέτη

"Πρέπει να αποφύγουμε να φθάσουμε σε σημείο να οδηγηθούμε σε 4ο μνημόνιο", υπογράμμισε ο Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως " αν πάμε σε νέα μέτρα και νέο μνημόνιο, τότε αυτό το πρόγραμμα θα έχει αποτύχει".

Ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως ο πυρήνας του προγράμματος είναι νεοφιλελεύθερος, αναγνώρισε ότι είναι σκληρό και σημείωσε ότι θέλει να επιβάλλει αγοραίες αντιλήψεις στην υγεία, την παιδεία και την χωροταξία.

Εάν υπάρξει θετική αντιμετώπιση από τους δανειστές στην ποσοτική χαλάρωση, το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 τότε, η οικονομία θα εκτιναχθεί είπε ο κ. Σκουρλέτης, προειδοποιώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπλέον μέτρα.

skourletis

Σε ότι αφορά τον ίδιο, όταν ρωτήθηκε εάν θα παραιτηθεί σε μια τέτοια εξέλιξη, είπε: "Το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τι θα κάνει ο Σκουρλέτης", σημειώνοντας πως το μείζον είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν. Σε άλλο σημείο σημείωσε πως "δεν πρέπει να υπάρξει ανασχηματισμός του προγράμματος μας", ενώ υπογράμμισε σε άλλες ερωτήσεις ότι " η ένταξη μου στην Αριστερά από μικρό παιδί δεν καθορίστηκε με βάση την καρέκλα".

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε ότι "το πρόγραμμα δεν είναι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το υιοθετεί η κυβέρνηση σε αντίθεση με τη ΝΔ που διαπνέεται από τέτοιες πολιτικές αντιλήψεις". Σημείωσε, επίσης, πως αν κάτι χαρακτηρίζει την κυβέρνηση είναι η ειλικρίνεια και πρόσθεσε πως "εμείς δεν θα μιλήσουμε για success story".

Τέλος,αναγνώρισε ότι αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίμησε τους πολιτικούς συσχετισμούς και τις επιρροές που υπήρχαν στο διεθνές πεδίο αλλά συμπλήρωσε πως έδωσε τη μάχη και προσέφυγε στο λαό ο οποίος τον εμπιστεύτηκε και πάλι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ