ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκε υπό πίεση από το υπ. Εργασίας η Δ. Χαλικιά

Παραιτήθηκε υπό πίεση από το υπ. Εργασίας η Δ. Χαλικιά

Κατήγγειλε ότι τα λεφτά για τους ανέργους πηγαίνουν στους «κολλητούς» και απομακρύνθηκε από το Υπουργείο... Ο λόγος, για τη γ.γ Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Δήμητρα Χαλικιά.

Η Δήμητρα Χαλικιά κατηγόρησε την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς. Σήμερα, η γ.γ υπέβαλε την παραίτησή της , η οποία έγινε δεκτή.

Η Δήμητρα Χαλικιά ήρθε σε ανοιχτή σύγκρουση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ενώ είχε αποστείλει επιστολή και προς τον Αλέξη Τσίπρα με την οποία κατηγορούσε την πολιτική της προϊσταμένη για συκοφαντία, προσωπική ιδιοτέλεια, κακές επιλογές στη διαχείριση κοινοτικών χρημάτων και πολιτικές που πριμοδοτούν συγκεκριμένα Κέντρα.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" και η κ. Αντωνοπούλου, με ανακοίνωσή της τη Δευτέρα και χωρίς να αναφέρεται προσωπικά στην κ. Χαλικιά, έκανε λόγο για επιλογή τροφοδότησης με ανυπόστατες, ψευδείς ή ανακριβείς πληροφορίες που δημιουργεί μείζον θέμα πολιτικής δεοντολογίας. Κατόπιν αυτού, ακολούθησε η παραίτηση της κ. Χαλικιά.

Η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, είναι αρμόδια για το συντονισμό, τη διαχείριση και την υλοποίηση παρεμβάσεων που αφορούν στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), καθώς και από άλλα εθνικά ή/και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά μέσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ