ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τον Kοινωνικό Tουρισμό 2016-2017

ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τον Kοινωνικό Tουρισμό 2016-2017

Ο Κοινωνικός Τουρισμός 2016-2017 είναι ένα πρόγραμμα επιδότησης για τη διαμονή δικαιούχων και των ωφελουμένων μελών τους σε τουριστικά καταλύματα. 

Το πρόγραμμα διαρκεί περίπου δώδεκα (12) μήνες. Οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτού ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από 1 έως 5 διανυκτερεύσεις, όποτε επιθυμούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος, σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν ελεύθερα από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησής τους με τον πάροχο του καταλύματος.

Ο μόνος περιορισμός που έχει τεθεί ως προς την επιλογή του τουριστικού καταλύματος είναι να μη βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα με τον τόπο διαμονής τους ή αν βρίσκεται στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα, να εντάσσεται στις εξαιρέσεις που αναφέρονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Το προσωρινό Μητρώο Παρόχων και ο προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Παρόχων αναρτώνται στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και ανακοινώνεται η έκδοσή τους στον Πίνακα Ανακοινώσεων των αρμοδίων Υπηρεσιών (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις των παροχών και τα σχετικά δικαιολογητικά για την αποπληρωμή του προγράμματος, όπως αυτά ορίζονται στη δημόσια πρόσκληση, υποβάλλονται από την 01.04.2017 έως την 30.06.2017, για τις συμβάσεις που θα υλοποιηθούν από 01.12.2016 έως 31.03.2017, και από την 01.12.2017 έως την 31.03.2018, για τις συμβάσεις που θα υλοποιηθούν από 01.04.2017 έως 30.11.2017. Αιτήσεις που υποβάλλονται εκπρόθεσμα απορρίπτονται.

Δικαιούχοι

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους κατά το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

  • πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του
  • καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή
  • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
  • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
  • συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας
  • μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
  • είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι:

  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 5 – 18 ετών,
  • τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας 18-24 ετών, όταν ασφαλίζονται από τον δικαιούχο ή τον άλλο γονέα τους,
  • οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν ασφαλίζονται από αυτούς,
  • οι συνοδοί ΑμεΑ

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (εδώ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ