ΕΛΛΑΔΑ

«Άνοιξε η γη» σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων (pics)

«Άνοιξε η γη» σε παράδρομο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων (pics)
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία τεράστια τρύπα σχηματίστηκε, σε παράδρομο της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος του 12ου χλμ., περίπου στις 9 το βράδυ, κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ειδικότερα, ένα μεγάλο τμήμα του εδάφους ογδόντα έως εκατό τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, υποχώρησε και δημιουργήθηκε μία μεγάλη τρύπα βάθους τουλάχιστον τεσσάρων έως πέντε μέτρων, σύμφωνα με τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Μαυρογιώργο.

Για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η περιοχή όπου σημειώθηκε το μεγάλο βύθισμα της γης , καθώς το γεωλογικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δίπλα στον κρατήρα που άνοιξε με βάθος τουλάχιστον 5 μέτρα, υπάρχει κολώνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δηλώσεις του Ευθύμη Λέκκα

Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο, το γεωλογικό φαινόμενο να έχει σχέση με την ισχυρή σεισμική δόνηση του περασμένου Σαββάτου. Όπως είπε, στους ασβεστόλιθους της περιοχής όπου σημειώθηκε ο κρατήρας, μπορεί να προϋπήρχε ένα κενό, το οποίο πριν το σεισμό να ήταν σε κατάσταση οριακής ισορροπίας και με τις αλλεπάλληλες δονήσεις να κατέρρευσε.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη, αναμένεται κλιμάκιο του ΙΓΜΕ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ