ΕΛΛΑΔΑ

Βουρκωμένοι φεύγουν χιλιάδες Γερμανοί από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Βουρκωμένοι φεύγουν χιλιάδες Γερμανοί από το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο

Το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο μετρά περίπου 21.000 επισκέπτες τους τελευταίους 20 μήνες.

21.000 επισκέπτες, ένα νούμερο εντυπωσιακό για το μικρό ορεινό χωριό. Ακόμα πιο εντυπωσιακό, όμως, είναι το γεγονός ότι οι επισκέπτες είναι Ευρωπαίοι, και μάλιστα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι Γερμανοί.

Capture


Οι αριθμοί εντυπωσίασαν και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Βέβαια, αυτό, που εντυπωσίασε περισσότερο από όλα, είναι ότι οι Γερμανοί πραγματικά συρρέουν στο ορεινό Μουσείο.

2015 04 21 si 01 copy


Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν οι υπεύθυνοι, οι Γερμανοί, όχι μόνο επισκέπτονται το μουσείο, αλλά φεύγουν βουρκωμένοι από τον χώρο αναλογιζόμενοι τις σφαγές που προκάλεσαν οι πρόγονοί τους.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο γνωριμίας των σπουδαστών της σχολής της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος με ιστορικούς τόπους μαρτυρίου όπως το Δίστομο και τα Καλάβρυτα. Σκοπός, να εδραιωθούν οι δημοκρατικές και πατριωτικές αντιλήψεις μέσα από τη γνώση της σύγχρονης ιστορίας

Capture copy


Οι υπεύθυνοι του μουσείου ζήτησαν από τον Υπουργό τη στελέχωση του μουσείου με υπαλλήλους, καθώς, προς το παρόν λειτουργεί αποκλειστικά με εθελοντές και ο κ. Τόσκας δεσμεύτηκε ότι θα διαβιβάσει το αίτημά τους στον υπουργό Πολιτισμού κ. Μπαλτά και στον υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ