ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί η Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από φοιτητές-μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Οι περίπου 50 φοιτητές που προχώρησαν στη συμβολική αυτή κίνηση ζητούν από τη διοίκηση δωρεάν στέγαση στις φοιτητικές εστίες, για όλους όσοι πληρούν τα προβλεπόμενα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια καθώς και να καταργηθεί η εγγύηση ύψους 105 ευρώ που δίνουν οι σπουδαστές να νοικιάσουν δωμάτιο στην φοιτητική εστία.

Αιτία αυτής της κινητοποίησης αποτέλεσε η υπόθεση φοιτήτριας της Γεωπονικής από την Αθήνα, η οποία πέρασε σε σχολή της Θεσσαλονίκης, και αδυνατεί να πληρώσει την απαιτούμενη εγγύηση στην Εστία της σχολής, λόγω της οικονομικής στενότητας της οικογένειάς της.

Η φοιτήτρια φιλοξενείται από φίλους εδώ και δύο εβδομάδες και εάν δεν βρεθεί λύση, ενδέχεται ακόμα και να υποχρεωθεί να επιστρέψει στο πατρικό εγκαταλείποντας τις σπουδές της.

Όπως λένε οι φοιτητές υπάρχουν κι άλλες, παρόμοιες ιστορίες που αφορούν συμφοιτητές τους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν τα χρήματα, έρχονται από την επαρχεία και κινδυνεύουν να χάσουν τις σπουδές τους. Γι’ αυτό, ζητούν επιπλέον να δοθούν δωμάτια σε 207 νεοεισερχόμενους φοιτητές που έκαναν αίτηση αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν ένα δωμάτιο στην εστία.

Ένα ακόμη αίτημα των φοιτητών είναι να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές και ζητούν άμεσα, συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ