ΕΛΛΑΔΑ

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έως το τέλος του 2017

Παρατείνεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έως το τέλος του 2017
Φωτογραφία αρχείου από την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 και τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» έξω από τη Bουλή, στο πλαίσιο 48ωρης απεργίας τους EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Παρατείνεται η ισχύς του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, παρατείνεται εκ νέου από τη λήξη της (31-12-2016) και μέχρι 31-12-2017 η διάρκεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου των απασχολουμένων για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών, μέσω των υφιστάμενων φορέων χρηματοδότησης (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών – ΑΚΑΓΕ, υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και με το ίδιο ύψος δαπάνης (60 εκατ. ευρώ).

Επίσης, προβλέπεται ο τρόπος κάλυψης της δαπάνης που υπολείπεται για την ολοκλήρωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», περιόδου από 01-10-2013 μέχρι 30-09-2014.

Η δαπάνη αυτή θα καλυφθεί από ποσό που προοριζόταν να καλύψει την επιπλέον απαιτούμενη δαπάνη για την ολοκλήρωση του ίδιου προγράμματος μεταγενέστερης περιόδου (μέχρι 31-12-2015).

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή εξέφραση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης:

Τόσο οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», όσο και οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές αποτελούν στελέχη τα οποία με τις γνώσεις τους έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχή υλοποίηση δράσεων και στην υποστήριξη των ηλικιωμένων και των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν άμεσα στην κατάρτιση νομοθετικού πλαισίου το οποίο θα προβλέπει την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ