Παραδόθηκε και ομολόγησε ο δράστης της πυρκαγιάς της Άνδρου
Ο 76χρονος μελισσοκόμος Ι.Π είναι ο άνδρας που έκανε στάχτη έκταση υψηλής βλάστησης, 2.000 στρεμμάτων, από το χωριό Άγιος Πέτρος μέχρι την ομώνυμη παραλία, το Λιόπεσι και το Κυπρί στην Άνδρο. Ο υπαίτιος της φωτιάς παραδόθηκε και ομολόγησε την πράξη του.
Οι αρχές, από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπίσει το σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά. Την ώρα της ανάφλεξης της πρώτης εστίας, στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με αποτέλεσμα οι φλόγες να ξεφύγουν αστραπιαία προς κάθε κατεύθυνση.

Μετά την κατάσβεση, οι αρχές κάλεσαν για κατάθεση 4 άτομα τα οποία βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή.
Τελικά, ο δράστης παρουσιάστηκε οικειοθελώς στις ανακριτικές αρχές και ομολόγησε την πράξη του, Όπως είπε ο υπαίτιος της πυρκαγιάς, μ’ ένα φυσερό-καμινέτο έκανε μελισσοκομικές εργασίες. Μια σπίθα που ξέφυγε και έφερε σε ελάχιστο χρόνο την τεράστια οικολογική καταστροφή.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του μελισσοκόμου, εστάλη στον Εισαγγελέα Σύρου, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση και όταν ολοκληρωθεί, θα οριστεί τακτική δικάσιμος.
Τροχαίο στην Κρήτη: IX εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο - Νεκρός ο οδηγός (pics)
11:21
Βία ανηλίκων: Ο ρόλος των social media, των γονιών και τα μεταμφιεσμένα συναισθήματα
11:12
Επιχείρηση διάσωσης 62 μεταναστών στην ανατολική Κρήτη
11:00
«Πρεμιέρα» σήμερα για την 24ωρη λειτουργία του Μετρό της Θεσσαλονίκης
10:50